Nieuws

Batterijproducent voor elektrische wagens heeft geheim van anderhalf miljoen kilometer gevonden

Europa accu batterij Europese Commissie
CATL heeft een batterij ontwikkeld die anderhalf miljoen kilometer zou mee moeten gaan.

De Chinese batterijproducent CATL heeft een geheim recept gevonden waarmee het batterijen tot 16 jaar kan laten meegaan. We weten intussen allemaal hoe lithium-ion-batterijen na verloop van tijd heel snel verslijten. Dat geldt niet alleen voor wagens maar ook voor smartphones of laptops. De levensduur van een batterij is nu eenmaal niet van lange duur.

CATL voor EV’s

De batterij van een elektrische wagen gaat vandaag de dag gemiddeld een 320.000 tal kilometer mee. En dat hangt er natuurlijk vanaf hoe je als gebruiker omgaat met je wagen en hoe vaak je hem gaat opladen. Maar nu heeft de ’s werelds grootste producent van batterijen voor elektrische wagens daar iets op gevonden.

Hoe CATL precies tot die technologie is gekomen is onbekend. Het bedrijf wenst haar geheimen niet te delen, begrijpelijk natuurlijk. Niet zo lang geleden bracht Elon Musk van Tesla nog een bezoekje aan China en passeerde tussen de soep en de patatten een productiehal van CATL. Daar gaf de CEO van het bekende EV-merk aan dat de nieuwe reeks batterijen geïmplementeerd moeten worden in Tesla’s Model 3 die in de Gigafactory van Shanghai worden gebouwd.

Duurzame batterij

Op die manier wil de autobouwer zijn wagens goedkoper kunnen maken en daarmee inspelen op de groeiende concurrentie in China. Momenteel is de autobouwer nog redelijk afhankelijk van LG en Panasonic en wil daarvan af.

Hoewel een batterij nog steeds het duurste component van een elektrische wagen is, hoopt Tesla dat deze duurzame batterij een extra duwtje in de rug kan geven voor wie nog twijfelt. Het feit dat een batterij nu zo’n anderhalf miljoen kilometer meekan betekent ook dat je hem in principe niet meer moet vervangen. Een kost minder dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business