Nieuws

Regisseur Chernobyl gaat tv-serie The Last of Us regisseren

Voor de productie van een televisieserie The Last of Us herenigt HBO de regisseur en schrijver van de succesreeks Chernobyl.

In maart al kondigde HBO aan dat er een televisieserie over The Last of Us zou verschijnen. Het project werd toevertrouwd aan Craig Mazin, die al eerder series voor HBO produceerde. Ook wisten we al dat Nathan Druckmann, die het verhaal voor de videogame geschreven heeft, zal meewerken aan de serie om erover te waken dat de populaire game eer wordt aangedaan.

Vandaag is door HBO een nieuwe naam bekend gemaakt. Johan Renck zal de regie op zich nemen. Dat bericht het Hollywood-magazine Variety. En dat belooft al vast veel goeds, want Renck en Mazin werkten eerder al samen voor Chernobyl. De mini-serie over de kernramp in Oekraïne kwam vorig jaar uit en al was een groot succes. Op de filmwebsite imdb.com krijgt de serie een score van 9.4, waarmee hij tussen de beste series aller tijden staat. Voorlopig zal Renck enkel de pilotaflevering regisseren, maar in een interview met Discussing Film houdt hij de deur alvast openen voor meer afleveringen.

De serie zal de gebeurtenissen uit de eerste game naar het grote scherm brengen. Een smokkelaar Joel neemt een tienermeisje genaamd Ellie onder zijn hoede in een post-apocalyptische wereld vol met zombies. Welke acteurs de hoofdrollen zullen vertolken, dat weten we nog niet. Een releasedate voor de eerste pilotaflevering is eveneens nog een vraagteken.

The Last of Us Part II

Maar toch hebben fans van The Last of Us alle redenen om enthousiast te zijn. De langverwachte sequel The Last of Us Part II wordt op 19 juni eindelijk gelanceerd voor de PlayStation 4. De game zou oorspronkelijk in februari al verschijnen, maar doordat eerst de productie langer duurde dan verwacht, en later het coronavirus, hebben we tot deze maand moeten wachten. De lancering van de game zal de hype rond de serie ongetwijfeld een boost geven. Het vervolg speelt zich af zo’n 5 jaar na de eerste game. Die zal opnieuw draaien rond Ellie, ondertussen opgegroeid tot een volwassen vrouw.

https://www.youtube.com/watch?v=TXl9GI1p_Os

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business