Honda

Honda heeft productieproblemen in Europa en de V.S. wegens een cyberaanval met industriële ransomware. Medewerkers zijn al naar huis gestuurd.

Advertentie

De Japanse autobouwer Honda heeft zijn productielijnen in Europa en de V.S. stilgelegd wegens productieproblemen. Uit een verklaring blijkt dat het bedrijf slachtoffer is van een cyberaanval met uitgebreide ransomware. Het is momenteel nog onduidelijk vanwaar de aanval komt maar Honda voelt de impact meteen, zo blijkt.

Honda niet opgewassen

De autobouwer heeft officieel nog niet laten weten dat het om een cyberaanval gaat maar aan Jalopnik liet een woordvoerder weten dat het wel productieproblemen heeft door ‘een storing in het computernetwerk’. Die ‘storing’ heeft natuurlijk een directe impact op de productielijnen van Honda.

Momenteel is het nog niet helemaal duidelijk waar de ransomware vandaan komt en wat de omvang van deze aanval is. In de Verenigde Staten zouden verschillende medewerkers al naar huis zijn gestuurd omdat systemen niet opgestart konden worden.

Jalopnik

Autowebsite Jalopnik kreeg intussen wel al inzage in berichten waarin medewerkers vertellen hoe ze geen werk meer hebben door de cyberaanval op hun productiesystemen. Volgens de website zijn de problemen al sinds zondag gaande. Gisteren nog vond een beveiligingsonderzoeker een heleboel malwaresamples waarin ook domeinen van het Japanse Honda waren opgenomen. Een cyberaanval dus waarbij het zou gaan om de zogenaamde Ekans-ransomware die gemaakt is voor industriële systemen.

Honda heeft intussen nog niets officieel gecommuniceerd en ook de wereldwijde omvang is nog altijd niet duidelijk.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here