Android 11 OnePlus 8

OnePlus heeft de eerste publieke bèta van Android 11 beschikbaar gemaakt voor de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. Wil je aan de slag?

Deze week lanceerde Google ‘in alle stilte’ de eerste publieke bèta van Android 11. Het nieuwe mobiele OS van Google kan daarmee nu ook gebruikt worden door een breder publiek, helaas was het in eerste instantie alleen beschikbaar voor Pixel-toestellen. Nu heeft ook OnePlus de eerste versie van Android 11 uitgebracht voor zijn OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. Gebruikers moeten hun toestel wel terugzetten naar fabrieksinstellingen om het uit te proberen.

Android 11 op OnePlus 8

De downloads staan op het OnePlus-forum online samen met de instructies. Je downloadt het zip-bestand en via een OTA kan je de software dan installeren zonder dat je daar extra toeters en bellen voor nodig hebt. Maar opgelet: vooraleer je de publieke bèta installeert maak je best een zo volledig mogelijke back-up van je toestel. Wil je terug naar Android 10? Dat kan, maar ook in dat geval zal je je toestel opnieuw naar fabrieksinstellingen moeten zetten.

Helaas zijn er nog een aantal functies die niet werken: gezichtsherkenning, bepaalde menu’s en volgens OnePlus werkt ook de OK Google-functie niet en kan je geen videocalls maken. Zoals gezegd gaat het nog maar om de eerste versie van deze bèta. Er kan dus best nog een en ander mislopen.

Intussen heeft ook Xiaomi laten weten ondersteuning te bieden voor de Mi 10 en Mi 10 Pro en geeft Oppo ook aan dat de Find X2 en X2 Pro de bèta van Android 11 zullen krijgen.

Android 11

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over Android 11

Sinds deze week is Google's Android 11 publieke bèta beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here