Nieuws

Apple Maps ‘dichtbij’ nu ook actief in België

Apple Maps
Stilaan wordt Apple Maps weer serieus genomen door het gelijknamige bedrijf. De navigatie-app krijgt weer aandacht.

Net zoals in Google Maps introduceerde Apple al een aantal jaren geleden een eigen ‘dichtbij-functie’ waarmee de leukste plekjes in je buurt in een suggestief overzicht worden vertoond. De nieuwe dichtbij-functie bestaat al een tijdje maar is nu eindelijk ook actief in België.

Apple Maps België

Dichtbij toont dus concreet leuke restaurants, cafés parkeermogelijkheden, stations en bushaltes die voor jou mogelijk van toepassing kunnen zijn. Vandaag is de nieuwe mogelijkheid te gebruiken in 31 landen waarbij ook Nederland en Italië zitten. Die eerste kreeg bijvoorbeeld recent ook ov-informatie te zien in Apple Maps.

Verder heeft de iPhonegigant ook turn-by-turn-navigatie geïmplementeerd en wordt er gewerkt aan navigatie in shoppingcentra en vliegvelden. Ook twee opties die Google Maps al jaren heeft.

Street View

Dat we in België altijd even moeten wachten op nieuwe functies hebben we ondertussen al door. Toch is het bedrijf momenteel wel actief in Vlaanderen en Brussel. Apple sleutelt namelijk aan een Street View-alternatief en de eerste wagens rijden al rond in verschillende gemeenten. De nieuwe functie zal Look Around heten. Momenteel rijden de Apple-wagens rond in een beperkt aantal gemeenten waarbij ook Eindhoven in Nederland in het proefproject zit.

Wanneer de iPhonebouwer van plan is om Look Around officieel te lanceren staat niet op papier. Maar vermoedelijk zal je nog even op je honger zitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business