Nieuws

Microsoft toont nieuw Windows 10 Start menu, taakbalk en Alt-Tab

Windows 10 Start Menu
Een nieuwe Windows 10 build zorgt voor een netter design van Start, een persoonlijkere taakbalk en een drukker Alt-Tab-menu.

Het menu Start in Windows 10 zal binnenkort een nieuw ontwerp krijgen, dat maakte Microsoft bekend in de aankondiging van Windows 10 Insider Preview Build 20161. Het gaat niet om een compleet nieuw ontwerp, maar een dat eenvoudiger is en een minder blokkerige indruk geeft, zoals dat nu het geval is door de vele Tiles. De wijziging kan vanaf vandaag getest worden. 

“We verfrissen het Start menu met een meer gestroomlijnd ontwerp dat de kleuren achter de logo’s in de app lijst verwijdert en zorgt voor een aangenamer beeld met transparante effecten,” schrijft Microsoft op de Windows-blog. Het redesign volgt de nieuwe logo’s die Microsoft eerder dit jaar al uitrolde voor Office en enkele voorgeïnstalleerde apps, zoals de Mail-app. Het nieuwe design moet zich ook makkelijker vertalen naar het donkere thema van Windows. 

Windows 10 Start Menu
Windows 10 met Pride-thema.

ALT-Tab wordt beter?

Voor de multitaskers onder ons gaat Windows Alt-Tab aanpassen. In deze build zullen gebruikers elk individueel tabblad dat open staat in de Edge browser zien verschijnen in het overzicht. Of dat echt een verbetering is, kunnen we niet zeggen maar het lijkt wel heel veel informatie. Microsoft belooft wel dat de functie beperkt kan worden tot drie of vijf tabs en ook uitgeschakeld kan worden. Edge niet gebruiken lijkt nog steeds de beste oplossing, zo blijven je data meteen ook veilig

Taakbalk en notificaties

De taakbalk zal tenslotte persoonlijker gaan worden als je in de toekomst een nieuwe account aanmaakt. Windows zal je meer keuze geven, bijvoorbeeld door de zoekbalk er anders uit te laten zien als je een Android-smartphone geconnecteerd hebt. 

Voorbeelden van de nieuwe taakbalk.

Notificaties zullen er tenslotte ook anders gaan uitzien en tonen nu een logo van de app en kunnen gesloten worden door op het kruisje rechtsboven te klikken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business