Mobiel, Nieuws

Eerste beelden Samsung Galaxy Z Flip 5G gelekt (update)

Naar goede gewoonte krijgen we de eerste beelden van een nieuwe smartphone van Samsung al ver voor de officiële presentatie te zien.

Update 23/07: Samsung heeft de Galaxy Z Flip 5G onverwachts gisterenavond al officieel voorgesteld. Vanaf 7 augustus zou de smartphone te koop zijn voor een fikse prijs van 1449,99 dollar, omgerekend net geen 1300 euro. Samsung Nederland kon aan Tweakers nog niet bevestigen of deze smartphone ook naar de Benelux zal komen.


Op 7 juli maakte Samsung de datum bekend voor het lanceringsevenement Galaxy Unpacked, dat op 5 augustus zal plaatsvinden. Daar zal Samsung zijn nieuwste vlaggenschipsmartphones voorstellen voor de tweede helft van 2020. Dat zijn de Galaxy Note 20-serie, de vouwbare smartphone Galaxy Z Fold 2 en een vernieuwde uitgave van de Galaxy Z Flip die 5G kan ondersteunen.

De Galaxy Unpacked-evenementen zijn zelden echt spannend te noemen. Dat komt omdat de geruchten over de producten al weken van te voren beginnen uit te lekken. Zeker wanneer Samsung een nieuwe premium smartphone op de markt brengt, is eigenlijk bijna alles al geweten voor de officiële presentatie. Dat was in ieder geval zo voor het vorige Galaxy Unpacked-evenement in februari, waar Samsung de Galaxy S20 en de Galaxy Z Flip voorstelden.

En ook nu lijkt het weer van dat te zijn. De bekende smartphonelekker Evan Blass deelde gisteren via Twitter een video met de Galaxy Z Flip 5G. Dat zijn de eerste beelden die vrijkomen van die smartphone. Wie spectaculaire beelden verwacht, zullen we toch een beetje moeten teleurstellen. Qua design en uiterlijk ziet de smartphone er nagenoeg hetzelfde uit dan de Galaxy Z Flip die we al kunnen kopen. Aan de binnenkant zal Samsung uiteraard wel aanpassingen moeten doorvoeren om 5G-ondersteuning mogelijk te maken. De smartphone zal uitgerust zijn met een Snapdragon 865 processor. Maar daar hebben wij voorlopig nog niet veel aan. Prijzen van dit toestel zullen we wel pas 5 augustus vernemen.

https://twitter.com/evleaks/status/1281617456658882564?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1281617456658882564%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnet.com%2Fnews%2Fsamsung-galaxy-z-flip-5g-leaks-ahead-of-expected-unpacked-debut%2F

Nog weinig verrassingen

Ook over de Galaxy Note 20-serie is inmiddels al wel wat informatie uitgelekt, mede door Samsung zelf. Het toestel komt in een bronzen kleur (mogelijke andere kleuren zijn nog niet bekend), en heeft een enorm camera-eiland met naast drie camera’s nog een periscope lens. Verwacht wordt dat de Note 20 net als de Galaxy S20 ook drie uitgaves zal krijgen. De Ultra-editie heeft dan eveneens de Snapdragon 865 aan boord zodat 5G-ondersteuning mogelijk wordt. De schermverversingsgraad zal met een 120 Hz vrij indrukwekkend zijn.

Samsung slaagt er, voorlopig althans, nog wel in om de Galaxy (Z) Fold 2 redelijk goed onder de radar te houden. Voorlopig weten we enkel dat de opvolger van de eerste Fold een verbeterd vouwscherm zal krijgen. Maar het zijn nog drie weken tot Galaxy Unpacked, dus het zou ons niet verbazen moesten beelden van deze smartphone spoedig ergens opduiken.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business