BMW iX3

De nieuwe elektrische BMW iX3 is officieel aangekomen in België. Hij ziet er prachtig uit en verschilt amper van het conceptmodel uit 2018.

BMW heeft deze week officieel zijn – in 2018 aangekondigde – elektrische BMX iX3 aangekondigd. Een kleine elektrische SUV met ongeveer 400 kilometer actieradius en alle comfort van BMW zoals we dat vandaag de dag kennen. Opvallend: het uiterlijk van deze knappe BMW verschilt nauwelijks van het concept dat in 2018 aan de wereld werd getoond.

BMW iX3

Maar nu is de BMW iX3 klaar om de wegen te gaan veroveren. En gelijk heeft het Duitse automerk. We hebben lang moeten wachten, maar de BMW iX3 mag er best zijn. En de producent heeft weinig of niets moeten inboeten. De kofferruimte (510 tot 1.560 liter) blijft dezelfde.

In de vloer van de iX3 zit een batterijpakket van 80 kWh dat volgens WLTP-normen zo’n 18 kWh/100 kilometer verbruikt. BMW zelf spreekt van een 460 kilometer autonomie wat in de praktijk op zo’n 400 kilometer zal neerkomen. Genoeg om de iX3 voor al je dagelijkse activiteiten te gebruiken.

BMW iX3

Onder de elektromotorkap

Vinden we een 286 pk-sterke elektromotor met een koppel van 400 Nm. De maximum snelheid blijkt te zijn begrensd op 180 kilometer en je vliegt van 0 naar 100 km/u in 6,8 seconden.

Leuke cijfers allemaal. Maar hoeveel kost de nieuwe BMW iX3 dan? Voor de basisversie ben je 69.950 euro kwijt. Een smak geld voor een auto die een veel lagere actieradius dan Tesla (bijvoorbeeld de Model X) heeft. Maar net zoals alle elektrische wagens krijg je heel wat rijcomfort en honderden snufjes en veiligheidssystemen in de plaats.

We kunnen niet wachten om de iX3 al uit te testen!

Gerelateerde artikelen

BMW iX3 zal zo’n 440 km autonomie hebben

De BMW iX3 komt met 440 km meer en meer in de buurt van Tesla.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here