Nieuws

Face ID komt naar Mac in macOS Big Sur

macOS Big Sur Face ID
macOS Big Sur zal dan misschien toch Face ID aan boord krijgen. Althans, nieuwe termen wijzen daar op aan in de 3e bèta van het nieuwe OS.

Met de komst van macOS Big Sur in het najaar van 2020 komen we elke week weer verwijzingen tegen die wijzen op nieuwe functies in Apple macOS. Nu hebben de mannen van 9To5Mac in een de laatste bèta van macOS Big Sur een verwijzing gevonden waarbij het blijkt dat Apple werkt aan Face ID voor Mac-toestellen. Het staat nog niet in de officiële lijst met nieuwe functies maar onder de naam PearlCamera zou de iPhonebouwer een codenaam gebuiken.

Face ID voor Mac

Die codenaam gebruikte Apple ook toen het werkte aan de eerste TrueDepth-camera die we vandaag met Face ID in de iPhone ook terugvinden. Verder zouden ook de termen FaceDetect en BioCapture de aanwijzing moeten versterken.

Opvallend genoeg spreekt 9To5Mac van een eerste fase met Face ID voor Mac. Natuurlijk is de uiteindelijke versie voor macOS Big Sur ook helemaal nog niet klaar en heeft het bedrijf nog meer dan genoeg tijd. Vandaag de dag zijn alle recente Air en Pro MacBooks voorzien van biometrische identificatie met Touch ID. Of ze dus ook voorzien zijn van een basis voor Face ID lijkt niet helemaal duidelijk.  

Windows Hello

Toch zou het volgens ons echt wel mogelijk moeten zijn om de gezichtsherkenningsfunctie in macOS Big Sur mee te leveren. Heel wat Windows-laptops gebruik hun alternatief ‘Windows Hello’ nu al redelijk lang. Waarom Apple er zo lang mee heeft gewacht is niet duidelijk, maar het is alvast een welkome toevoeging aan macOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business