Nieuws

Verversingssnelheid ASUS ROG Phone 3 kan verhoogd worden tot 160 Hz

Als 144 Hz niet voldoende voor je is, dan kan je de verversingssnelheid van de ASUS Rog Phone 3 via een verborgen functie verhogen tot 160 fps.

Enkele dagen geleden kondigde ASUS zijn nieuwste gamingsmartphone ROG Phone 3 aan. Die smartphone bevat alle specificaties die je in een gamingsmartphone hoopt te vinden. De gloednieuwe Snapdragon 865 Plus processor maakt 5G-ondersteuning mogelijk, 12 GB RAM, 512 GB opslaggeheugen, een batterij van 6000 mAh en een 6,59 inch met een verversingssnelheid van 144 Hz. Het klinkt allemaal ontzettend veelbelovend.

Maar je kan de smartphone zelf nog straffer maken. XDA Developers ontdekte dat er een verborgen functie in de smartphone gebouwd is waarmee je de verversingssnelheidsgraad kan optrekken naar maar liefst 160 Hz. Dat moet je via het Android Debug Bridge-programma doen door het commando adb shell setprop debug.vendor.asus.fps.eng 1 in te voeren. Daarna verschijnt er bij de beeldscherminstellingen een optie om een verversingsnelheid van 160 fps te activeren. Het zou wel niet altijd even stabiel werken.

Bedoeld voor tests

ASUS heeft inmiddels in een reactie aan Engadget bevestigd dat die functie er inderdaad is. De reden dat ze zo verborgen is, is omdat het eigenlijk niet de bedoeling is dat consumenten deze modus activeren. Het is louter bedoeld voor interne tests, en daarom maakt het geen onderdeel uit van de officiële specificaties van het toestel. Vermoedelijk mogen we bij toekomstige modellen van ASUS wel een schermverversingssnelheid van 160 Hz als standaard verwachten.

De ROG Phone 3 zal vanaf half augustus verkrijgbaar zijn voor een prijs rond de 999 euro. De iets minder krachtige ‘Strix Edition’ (met 8GB RAM en 256GB opslag) is nu al verkrijgbaar via de webshop van de smartphonefabrikant voor een prijs van 799 euro. Je krijgt daar ook nog een ROG Cetra headset en 3 maanden Google Stadia gratis bovenop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business