Een stuk code in de firmware van de OnePlus Nord lijkt te hinten naar een model dat nog goedkoper is.

OnePlus lanceerde OnePlus Nord officieel op 21 juli. Die smartphone bevat zeer indrukwekkende technische specificaties en zelfs 5G-ondersteuning voor een prijs van slechts 399 euro. Tenzij je kiest voor het model met 12GB RAM en 256GB opslag. Maar ook dat toestel is met een prijs van 499 euro een koopje. Met de lancering van deze nieuwe reeks betaalbare high-end smartphones wil OnePlus weer terugkeren naar haar roots van flagshipkiller.

Maar het kan mogelijk zelfs nog goedkoper. XDA Developers heeft het gerucht gelanceerd dat OnePlus Nord binnenkort nog een goedkopere uitgave kan krijgen. Dat verzint de technologiewebsite niet zomaar. Zij groeven in de code van de firmware OxygenOS 10.5, het besturingssysteem van OnePlus dat zij verwerken in Android 10, en vonden meerdere verwijzingen naar een ‘Billie’. Die Billie zou volgens XDA Developers dan de codenaam zijn voor de goedkopere variant van OnePlus Nord.

Snapdragon 690

De prijs van het toestel zou nog naar beneden kunnen gedrukt worden door de implementatie van de Snapdragon 690-processor. Dat is een nieuwe processor die Qualcomm vorige maand pas aankondigde, en het is voorlopig de minst krachtige en goedkoopste processor die nog 5G kan ondersteunen onder een frequentie van 6Hz. De processor is dus iets minder krachtig dan de Snapdragon 765G die de OnePlus Nord doet draaien, maar toch zou je met deze processor niet te veel aan rekenkracht moeten inboeten. De eerste smartphones met deze processor zouden eind dit jaar op de markt moeten verschijnen.

Dat zegt echter niets over een eventuele releasedatum van deze goedkopere OnePlus Nord. OnePlus moet ook zelf nog reageren op het gerucht, dus het is nog lang niet zeker dat het toestel er ook effectief zal komen.

Meer weten over OnePlus Nord? Lees hier onze uitgebreide review!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here