Nieuws

Google en Apple verwijderen Fortnite uit Play Store en App Store

Fortnite Apple Google
Nadat Google en Apple al verschillende keren kritiek kregen op hun beleid in de Play Store en App Store heeft Fortnite er een punt achter gezet.

Gisterenavond laat kwam eerst het nieuws dat Apple Fortnite uit de App Store heeft verwijderd. Het bedrijf deed dat nadat Fortnite een eigen betaalsysteem in de applicatie ontwikkelde waarbij gebruikers aan een lagere prijs V-bucks konden kopen. Apple verwijderde de mobiele game omdat het betaalsysteem in strijd is met de App Storeregels. Maar nu blijkt dat ook Google de game uit zijn Play Store heeft verwijderd omwille van dezelfde reden.

Fortnite in Play Store en App Store

Zowel Google als Apple hebben de app uit hun softwarewinkels gehaald om dezelfde reden: Fortnite heeft een eigen in-app betaalsysteem ontwikkeld waardoor het de strenge regels en commissie op elke verkoop kan omzeilen. Zo betaalden gebruikers voor 1000 V-bucks 7,99 dollar i.p.v. 9,99 dollar. Een win-win voor Fortnite en haar gebruikers, maar een verlies voor techgiganten Google en Apple.

Epic Games, het bedrijf achter Fortnite, had eerder al kritiek op de monopolie die beide bedrijven hebben. Gisteren publiceerde Fortnite ook een video op YouTube waarin het een parodie maakt op Apple’s iconische 1984-advertentie voor de SuperBowl.

De beelden in de advertentie van Apple maken een allusie op George Orwell’s gelijknamige boek waarin hij voorspellingen doet over de controle over de bevolking met camera’s. Apple gebruikte die ideeën om de toenmalige macht van IBM in de pc-markt aan te kaarten.

Boemerang

Nu blijkt die advertentie als een boemerang in Apple’s gezicht terug te komen. Waar het bedrijf toen zo tégen was, lijkt het nu zelf in de fout te gaan. Intussen heeft Epic Games beide techgiganten aangeklaagd en is het laatste nog niet gezegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business