Netflix Android

Netflix rolt zijn update met playback-knoppen uit naar Android in de komende weken. De iOS- en Webversie volgen later ook.

In oktober 2019 lanceerde Netflix in een blogpost het idee van playback-knoppen in de mobiele applicatie. Daarmee kunnen gebruikers gemakkelijk bepaalde scènes voort- of terugspoelen. Het zou daarbij ook mogelijk zijn om de snelheid van die knoppen apart in te stellen. Na een jaar van uitgebreide tests en veel discussie zouden Netflixgebruikers op Android vanaf morgen de nieuwe functies moeten te zien kijgen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is speed-dialog-frame-1024x493.png
Je kan ook de snelheid van de knoppen bepalen.

Netflix op Android

Netflix liet zelf al weten in een update dat ook iOS-gebruikers binnenkort kunnen gebruikmaken van de playbackfuncties. Net zoals mensen die de webapp van Netflix vaak gebruiken, want ook die zal de vernieuwde knoppen aan boord krijgen. Het bedrijf zelf heeft nog niets vermeld over zijn applicatie op set-top boxen of tv’s. Maar vermoedelijk zullen die apps na verloop van tijd ook wel de update krijgen.

De playbackknoppen van Netflix zijn niet geheel vrij van discussie. Het bedrijf probeert al een jaar de knoppen te verdedigen. Volgens heel wat experten en critici zorgen de playbackknoppen ervoor dat mensen de kunst van de films en series gaan verstoren. Op die manier maak je de industrie kapot, volgens hen. Het absurde eraan is dat we jaren geleden al op DVD’s een terug- of doorspoelfunctie hadden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here