Tesla app
Afbeelding: Tesla

Na een vol jaar van testen en proberen zou Tesla binnenkort dan eindelijk 2FA voor zijn mobiel app lanceren. Een stuk veiliger.

Vorig jaar al liet Elon Musk vallen dat autobouwer Tesla werkt aan een extra laag beveiliging voor zijn auto-app. Met multifactorauthenticatie zouden gebruikers daarmee via bijvoorbeeld sms op een veilige manier kunnen inloggen. Maar ondertussen zijn we een jaar verder en Elon Musk liet weten dat de nieuwe functie “beschamend laat” is.

Tesla 2FA

Verder liet de CEO van Tesla nog weten dat het team er wel nog actief mee bezig is. Sterker nog, de nieuwe functie zit in zijn laatste fase en zal niet zo lang meer uitblijven.

Het lijkt er ook op dat gebruikers van de Tesla-app ook kunnen gebruikmaken van authenticatie via apps zoals Google Authenticator of iets dergelijk. Die tool maakt het nog veiliger aangezien je via sms/telefoonnummer nog altijd pech kan hebben dat iemand je nummer overneemt en daarmee al die verificatie-nummers kan binnenhalen.

Essentieel

Op zich is het verbazingwekkend dat de autobouwer zo lang gewacht heeft met multifactorauthenticatie. Zeker voor een applicatie waarbij je vanop afstand gebruik kan maken van iemand zijn wagen. We zullen nog even moeten wachten tot Tesla de aankondiging doet, maar vermoedelijk gaat dat niet meer lang duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here