Nieuws

OPPO kondigt update ColorOS 11 aan

De uitrol van ColorOS 11 start vanaf vandaag voor de vlaggenschipsmartphones van OPPO. In totaal zullen 28 modellen de update ontvangen.

Smartphonefabrikant OPPO heeft via een livestream de nieuwste versie van haar eigen besturingssysteem ColorOS aangekondigd, ColorOS 11. Dat is de directe opvolger van ColorOS 7 waarvoor OPPO nog volop met de uitrol bezig is. Waarom heet het dan niet gewoon ColorOS 8? Dat komt omdat het besturingssysteem gebruik maakt van het opensourcemodel van Android. ColorOS 11 is sterk gebaseerd op Android 11, en de Chinese fabrikant heeft besloten de nummering gelijk te trekken.

De lancering van ColorOS 11 moet een ommekeer worden voor het updatebeleid van OPPO. Dat was tot op heden niet het sterkste punt van OPPO. Zo zijn er dit jaar nog nieuwe smartphones uitgekomen die draaien op ColorOS 6, wat een afgeleide is van Android 9 Pie (waaronder de budgetsmartphone A91 die als één van de eerste OPPO-smartphones op de Belgische markt verscheen). Volgens Lynn Ni, project leader design voor ColorOS is er voor deze lancering nauw samengewerkt met Google om een snelle en brede update te kunnen uitrollen.

Nieuwe functies

ColorOS 11 mag dan wel Android 11 als basis hebben, een exacte kopie is het verre van. ColorOS is één van de besturingssystemen gebaseerd op Android die er het sterkst van durft afwijken, en dat zal voor versie 11 niet anders zijn. Ook voor deze update mag je dus heel enkele nieuwigheden verwachten die exclusief voor OPPO-smartphones zijn. Één van de meest opvallende wijzigingen is de mogelijkheid om een gepersonaliseerd Always On-display te maken, net als een eigen achtergrond. Zelfs het lettertype kan je naar je eigen smaak aanpassen.

Met ColorOS kan je de look van je smartphone naar eigen persoonlijke smaak instellen. Afbeelding: OPPO

Het Device Control-menu zorgt voor een vlottere bediening van smarthome-apparaten. Die kan je vanaf nu onderbrengen en besturen vanaf dit centrale menu, zonder de aparte applicaties te moeten openen. Er is ook een nieuwe batterijbesparingsmodus. Android 11 legde de focus op privacy, en ook dat neemt ColorOS 11 over. Apps kunnen vergrendeld worden met een pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning, en je kan instellen dat applicaties slechts éénmalig toegang krijgen tot je camera, microfoon en locatie.

Wanneer krijg je de update?

OPPO kondigt aan dat in totaal 28 van haar modellen de update zullen toebediend krijgen. Voor de eerste is dat al vanaf vandaag. Dat zijn de verschillende varianten van de vlaggenschipsmartphone Find X2. De laatste smartphones zullen moeten wachten tot het tweede kwartaal van 2021. Wil je weten wanneer jouw smartphone geüpdatet wordt? Bekijk dan deze visual van OPPO:

Afbeelding is eigendom van OPPO.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business