Vanaf 1 oktober zullen gebruikers met een uitnodiging voor vervroegde toegang een 100-tal games kunnen spelen via Luna, de streamingdienst van Amazon.

Advertentie

Naast aankondigingen van nieuwe hardware, zoals de nieuwe Amazon Echo Show of de Always Home Cam met drone, kondigde Amazon gisteren ook de komst van een nieuwe dienst aan. Luna zal de strijd aangaan met gamestreamdiensten Google Stadia en Microsofts xCloud.

Vervroegde toegang vanaf 1 oktober

Cloudgamingdienst Luna zal van start gaan op 1 oktober voor inwoners van de Verenigde Staten met een uitnodiging. Die verleend vervroegde toegang tot het platform en kan nu aangevraagd worden op de website. Gebruikers met een early access uitnodiging betalen deze periode 5,99 dollar per maand voor Luna+. Daarmee kan op maximaal twee apparaten tegelijkertijd games worden gespeeld tot 4K met 60fps.

Luna+ en Ubisoft

Met Luna+ wil Amazon op termijn zo’n 50 games ter beschikking stellen aan gebruikers, waaronder Control, Resident Evil 7 en Tacoma. Wie meer wil kan extra kanalen toevoegen aan zijn abonnement voor een nog onbekende meerprijs. Het eerste kanaal dat Amazon beschikbaar zal stellen is dat van Ubisoft, met games als Assassin’s Creed Valhalla, Far Cry 6 en Immortals Fenyx Rising. Games op het kanaal van Ubisoft zullen slechts op één scherm tegelijkertijd kunnen worden gespeeld.

Luna controller

Amazon lanceerde ook een eigen controller voor Luna, uitgerust met Alexa. Met één druk op de knop start je zo je favoriete game. Anders dan een traditionele bluetoothcontroller verbindt deze rechtstreeks met de cloud, waardoor latency vermindert zou worden met 20 tot 30 milliseconden. De prijs van de controller in de early acces-periode is 50 dollar. Naast de eigen controller zal Luna ook gebruikt kunnen worden met toetsenbord en muis en met ander bluetoothcontrollers, zoals deze voor de Xbox One en DualShock 4.

Twitch

Ook Twitch zal geïntegreerd worden in de gamestreamdienst. Op de pagina van een game zullen video’s te zien zijn van streamers die de game spelen. De video linkt automatisch naar Twitch. Spelers met een abonnement op Luna kunnen in Twitch ook rechtstreeks de game opstarten.

Niet in de App Store

Opmerkelijk aan de dienst is het feit dat Amazon Luna zal aanbieden als PWA voor iOS. Daarmee weet de techgigant de omstreden regels van de App Store te omzeilen. Door Luna aan te bieden als progressive web application zal er geen app beschikbaar zijn van de dienst in de App Store. Een PWA is een website die afzonderlijk van de rest van de webbrowser kan geopend en uitgevoerd worden. The Verge kon al achterhalen dat Apple deze optie voor streamingdiensten recentelijk toevoegde aan zijn regels voor de App Store.

Luna is beschikbaar via Fire TV, iPhone, iPad, Mac en PC. Ondersteuning voor Android wordt enkele weken na lancering verwacht


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here