iPhone gaming

Een update voor de Xbox-app zorgt ervoor dat je jouw favoriete games nu ook kunt streamen naar je iPhone.

Advertentie

Games zijn voortaan vanaf je Xbox-console te spelen op je iPhone of iPad door middel van Remote Play. De functie maakt het ook mogelijk om nieuwe games te downloaden en te installeren of de instellingen van de console aan te passen, zelfs als je niet thuis bent. De app is nu helemaal klaar voor de komst van de Xbox Series X en Xbox Series X in november.

Cloudgamingdiensten als Microsoft xCloud en Google Stadia zijn niet beschikbaar voor iOS-toestellen, omdat deze de richtlijnen van de App Store zouden schenden. De Remote Play-functie breekt geen regels van Apple’s App Store. Het streamen van games vanaf een lokale Xbox-console is nu dus voor iedereen mogelijk. De Android-app kende al iets langer een Remote Play-functie.

Sony introduceerde voor de PlayStation 4 al eerder de mogelijkheid om games te streamen naar je telefoonscherm. De app is ook al aangepast voor de komst van de PS5 volgende maand. PC-spelers kunnen op hun beurt weer gebruik maken van de Steam Link-app van Valve.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Games voor PS5 en Xbox Series X worden mogelijk duurder (update)

Het ontwikkelingsbudget van games steeg sinds 2005 met 200 tot 300 procent, waardoor de spelletjes nu mogelijk duurder zullen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here