Nieuws

Samsung Galaxy A52 benchmark gespot: goedkope 5G-optie?

Samsung A51
De vernieuwde Galaxy A-serie is al enkele jaren een groot succes voor Samsung. De te verschijnen Samsung Galaxy A52 lijkt wederom een prima toestel te worden.

De Samsung Galaxy A5X-serie is begin 2019 in het leven geroepen. De midrange-serie startte met de Galaxy A50, en bleek voor velen de sweet spot te zijn. De Galaxy A50 werd uiteindelijk het best verkochte toestel in Europa in 2019. Met de Samsung Galaxy A51 verfijnde de fabrikant dit jaar die formule. Zijn opvolger, de Samsung Galaxy A52, toont in benchmarks ook al veel potentie.

Samsung Galaxy A52 benchmark

Op Geekbench (via) is een benchmarktest ontdekt van de nog niet verschenen Samsung Galaxy A52. Het eerste wat opvalt is dat er ‘5G’ achteraan de naam staat, wat ogenschijnlijk verwijst naar ondersteuning voor het razendsnelle mobiele netwerk. Hoewel we daar in de Benelux momenteel nog weinig baat bij hebben, ben je zo wel goed voorbereid op de toekomst.

Om 5G te kunnen ondersteunen, moet de smartphone een chip met modem waarborgen die deze technologie ondersteunt. Onder de motorkap zit volgens de benchmark een Snapdragon 750G met een Snapdragon X52 modem wat 5G-ondersteuning heeft. Deze chipset is pas vrij recent onthuld door Qualcomm en is vooralsnog in geen enkele telefoon gemonteerd.

In de benchmarktest zien we de volgende resultaten: 298 in de single-core test en 1001 in de multi-core test. Het modelnummer heet ‘SM-A526B’. Volgens Qualcomm is de Snapdragon 750G 20 procent sneller dan de Snapdragon 730(G), een chip die onder andere in de Google Pixel 4a zit.

Releasedatum onbekend

Samsung zelf heeft nog niets gemeld over de Galaxy A52. Het is dan ook nog gissen wanneer de nieuwe midranger op de markt komt. Wellicht dat hij net als de Samsung Galaxy S21 relatief vroeg op de markt komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business