Nieuws

Mobile Vikings verhuist naar Proximus

Mobile Vikings vast internet
© Mobile Vikings
Mobile Vikings gaat zijn activiteiten verderzetten onder de hoede van Proximus. Beide providers hebben een akkoord bereikt.

Deze ochtend hebben DPG Media en Proximus laten weten dat ze een akkoord hebben bereikt rond de overname van de Vikings. De mobiele telecomoperator stond sinds een aantal weken terug in de vitrine.

Mobile Vikings

De mobiele provider werd opgericht in 2007. Het merk is een interessante outsider binnen de Belgische telecommarkt, met in hoofdzaak een aantrekkelijk mobiel aanbod voor jongeren en data-adepten. Vandaag tellen de merken Mobile Vikings en JIM Mobile samen zo’n 335.000 klanten.

Mobile Vikings heeft een duidelijke positionering en de ‘Viking community’ is daarmee uitgegroeid tot een zeer dynamische community.  Het bedrijf is gevestigd in Hasselt en telt een 80-tal medewerkers. DPG Media kocht de prijsbreker in 2015 en voegde het samen met JIM Mobile.

Proximus Groep

Binnen de Proximus Groep zal Mobile Vikings blijven functioneren als afzonderlijke entiteit met een duidelijke positionering en een sterke eigen identiteit. Proximus stelt een duidelijke keuze te maken voor continuïteit in het DNA van het merk Mobile Vikings, dat zijn producten en diensten onder dezelfde voorwaarden en onder dezelfde naam zal blijven aanbieden. Klanten zullen de huidige dienstverlening en voordelen behouden. Dit akkoord heeft geen impact op het personeel.

De mobiele provider zal in 2020 naar verwachting iets meer dan 50 miljoen euro omzet en een EBITDA van 15 miljoen euro neerzetten. De overnameprijs bedraagt 130 miljoen euro. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business