Nissan Ariya

Dit is de nieuwe Nissan Ariya. Een elektrische crossover als alternatief voor de bestaande Qashqai.

Advertentie

Nissan brengt vandaag zijn tweede elektrische gezinswagen op de Beneluxmarkt. In juli 2020 kende de Ariya al zijn wereldpremière, nu zal de wagen ook in België beschikbaar zijn. De Nissan Ariya is een crossover SUV die meteen ook de nieuwe huisstijl van het merk belichaamt. Een nieuwe logo en nieuwe elementen tonen meteen het onderscheid met de Nissan-modellen zoals we ze vandaag kennen.

Wat meteen opvalt bij het design is de enorme LED-strook die achteraan van links naar rechts loopt. Vooraan heeft de autobouwer twee aparte LED-stroken voorzien die verticaal oplopen, ook die geven meteen een futuristische indruk. De eerste indruk oogt heel minimalistisch. Nissan heeft er voor gekozen niet te veel elementen aan te brengen. De Ariya heeft de mogelijkheid tussen 19-inch en 20-inch velgen die allebei voorzien zijn van een aerodynamisch design voor meer autonomie. Verder kan je – optioneel – 2 oplaadpoorten voorzien in je wagen.

Nissan Ariya

Dat minimalisme wordt ook doorgetrokken bij het interieur. Strak, modern en toch heel gezellig. Qua autonomie zijn er verschillende opties. De wagen is beschikbaar in 2WD en 4WD. De basisversie met een 65kWh-capaciteit haalt een WLTC-autonomie van ongevveer 450 kilometer. De hoogste autonomie behaal je met de 2WD-versie met een 90kWh-batterij. Het gaat dan om een autonomie van 610 kilometer volgens Nissan.

Verder is de nieuwe Ariya volledig voorzien van de allernieuwste technologische snufjes. Google Assistant Amazon Alexa, een digitale achteruitkijkspiegel, 2 displays van elk 12.9 inch en ga zo maar door.

Nieuwe huisstijl

Met een nieuwe mode heeft de Japanse autobouwer er meteen ook voor gekozen om zijn huisstijl te vernieuwen. Een fris en modern logo brengt Nissan naar het nieuwe tijdperk waarin elektrische wagens of wagens op alternatieve energie de toekomst worden. Dit is het nieuwe logo dat je voortaan op alle modellen van de autobouwer zal zien.

Nissan Ariya Logo

Prijzen en beschikbaarheid

Dit artikel wordt nog aangevuld.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review Nissan Leaf: Als elektrisch rijden je lief is

Rijden als een blad dat zachtjes van de boom dwarrelt. Kenmerkend voor elke elektrische wagen, maar hoe onderscheidt de Nissan Leaf zich nu van al de rest?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here