Nieuws

Nissan bouwt vanaf 2030 alleen nog elektrische wagens

Nissan
Nissan heeft samen met thuisland Japan een nieuw doel. Tegen 2030 wil de autobouwer alleen nog elektrische voertuigen verkopen in alle actieve markten.

Nissan kiest ervoor om vanaf begin 2030 alleen nog elektrische wagens aan te gaan bieden. Daarmee wil de Japanse autobouwer klimaatneutraal zijn tegen 2050. De autobouwer zal die visie uitvoeren en plant om in Japan, China, de V.S. en Europa steeds meer elektrische modellen aan de man te brengen. CEO Makoto Uchida liet ook verstaan dat zijn bedrijf blijft investeren in de ontwikkeling van efficiëntere batterijen en nieuwe technologieën.

Nissan EV’s

“We zijn ervan overtuigd dat Nissan kan helpen om een klimaatneutrale samenleving op te bouwen en de klimaatcrisis mee op te lossen”, laat Uchida weten. De plannen van de autobouwer komen niet zonder reden. Thuisland Japan besliste eerder vorig jaar al dat auto’s op diesel of benzine vanaf mid-2030 moeten geweerd worden. Het land wil vanaf dan alleen nog nieuwe elektrische wagens verkopen.

Die beslissing is een onderdeel van de groene strategie die Japan tegen 2050 wil uitgewerkt hebben. Het land wil tegen die tijd klimaatneutraal zijn en auto’s zijn daar een belangrijke factor in. Intussen heeft Japan al 18% van zijn energie opgewekt via hernieuwbare bronnen. Er is nog veel werk aan de winkel tot 2050.

Denk jij eraan om een elektrische wagen te kopen in te toekomst? In de TechPoll van deze week willen we te weten komen hoe onze lezers denken over nieuwe autotechnologieën en of diesels nog toekomst hebben.

Nissan Ariya
De nieuwe Nissan Ariya heeft een autonomie van ongeveer 500 kilometer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business