onbetrouwbare zoekresultaten Google

Google heeft een nieuwe shortcut uitgerold in zijn zoekmachine. Hoewel het een subtiele toevoeging is, blijkt die wel bijzonder functioneel.

Advertentie

Je kent het wel: je bent wat dieper aan het graven in de zoekresultaten en moet je vinger vervolgens lam scrollen om weer naar de zoekbalk terug te keren. Een nieuwe tab openen kon ook, maar dat hoeft nu niet meer. Op elke resultatenpagina kan je met de schuine streep ‘/’ als sneltoets meteen weer het tekstvak van de zoekfunctie induiken. Het was 9to5Google dat de feature als eerste meldde. 

De oplettende gebruiker had misschien al in de smiezen dat de techreus in de linkerbenedenhoek een melding weergeeft omtrent de nieuwe sneltoets. Die verschijnt wanneer je eender welke toets aanslaat op een resultatenpagina van Google.   

Wanneer je de schuine streep aanslaat, verspringt je cursor meteen naar het zoekvak en krijg je in één oogopslag je laatste zoekopdrachten te zien. Het zoekveld geeft zelfs suggesties voor gerelateerde zoektermen. Op die manier word je dus ook geassisteerd in je zoektocht en krijg je zoekwoorden voorgeschoteld waar je misschien niet meteen zelf op zou zijn gekomen.  

Eerder voegde Google al een tab-functie toe. Wie liever het toetsenbord gebruikt dan zijn muis, kan zo snel schakelen tussen de titels in de zoekresultaten.