Nieuws

VanMoof PowerBank voegt tot 100 kilometer bereik toe aan S3 en X3 e-bikes

VanMoof PowerBank S3
De Nederlandse fietsenbouwer VanMoof heeft vandaag zijn PowerBank voorgesteld voor de S3 en X3 e-bikes. De externe batterij is makkelijk binnenshuis op te laden en moet tot 100 kilometer bereik toevoegen aan je elektrische fiets.

Vorige week nog maakte VanMoof bekend dat de e-bikes van het merk nu ook opgespoord kunnen worden via het Find My-netwerk van Apple. De functionaliteit maakt deel uit van een refresh van de VanMoof S3 en X3-line-up die zorgt voor kleine verbeteringen, waaronder verbeterde zichtbaarheid van het Matrix Display, opnieuw ontworpen spatborden en pedalen en verbeterde interne bedrading.

VanMoof PowerBank S3 apart

Tot 100 kilometer extra

De PowerBank is echter volledig nieuw en valt binnen de “de-fiets-is-nooit-af”-filosofie van het bedrijf. Het accessoire weegt 2,8 kilogram en moet zorgen voor een extra bereik tussen de 45 en 100 kilometer, afhankelijk van de ondersteuning die je verkiest. In drie uur is de PowerBank opgeladen en kan je ze opnieuw op je fiets bevestigen. 

‘Dit is een van onze belangrijkste innovaties tot nu toe. Het is een samenkomst van onze kernwaarden integratie en toegankelijkheid, waardoor onze riders dubbel kunnen profiteren: ze kunnen hun VanMoof nu makkelijker opladen en ze krijgen flink wat extra bereik om van stad naar stad te kunnen fietsen.’  Ties Carlier, mede-oprichter van VanMoof

E-bikes met los te koppelen batterijen zagen we al eerder (de Cowboy 3 bijvoorbeeld), maar het is de eerste keer dat we de combinatie zien met een interne batterij. Het gemak in gebruik zal voor veel VanMoof-gebruikers ongetwijfeld een voordeel zijn bij het ondernemen van langere ritten of zorgen voor extra gemak omdat je minder vaak je fiets moet opladen. 

TechPulse mag de PowerBank weldra ontvangen voor een test samen met een nieuwe e-bike uit de vernieuwde line-up. Wie nu al meer wil weten kan onze review van de VanMoof S3 lezen of onderstaand filmpje bekijken over de PowerBank. De PowerBank is te bestellen via VanMoof voor een prijs van 348 euro (+25 euro verzending indien los gekocht) en zal verzonden worden vanaf juni 2021.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business