Nieuws

Privéberichten op Twitter voor Android eindelijk doorzoekbaar

Twitter
Twitter voor Android krijgt dan eindelijk een update voor privéberichten. Twee jaar na de iOS-update worden ze ook daar doorzoekbaar.

Volgens Twitter gaat het om een “verbeterde versie” van het huidige zoeksysteem. Waar Android-gebruikers tot nog toe alleen hun recente privéberichten kunnen doorzoeken, is het straks mogelijk om je hele berichtengeschiedenis uit te spitten.

Het sociale medium werkt naar verluidt aan een toekomstige update die toelaat om niet alleen op de naam van de contactpersoon te zoeken, maar ook op sleutelwoorden die voorkomen in de berichten zelf. Die laatste toevoeging is pas voor “later dit jaar”. 

Privéberichten eindelijk op punt

Op papier lijkt dit misschien een magere update, maar wie Twitter intensief gebruikt, kan erover meespreken. Efficiënt op zoek gaan naar oude berichten was een monnikenwerkje: scrollen en nog eens scrollen. Het is dan ook in Twitters eigenbelang dat het ook op Android een volwaardig berichtensysteem krijgt. 

Waarom het zo lang geduurd heeft om de update ook naar Googles besturingssysteem te brengen, is niet duidelijk. De functie was er namelijk al twee jaar voor de webversie van Twitter en de iOS-app.

Jack Dorsey en co zijn zich de laatste weken aan het roeren. Dat is ook nodig, willen ze straks niet achterophinken in het socialemedialandschap. Zo liet Twitter vorige week weten dat het aan een nieuwe functie werkt waarmee je gebruikers geld kan sturen als je hun content wil ondersteunen: Tip Jar. Daarnaast kocht Twitter ook advertentieblocker Scroll en wil het een verdienmodel op poten zetten voor content creators.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business