Twitter

Twitter voorziet zijn mobiel apps nu van een nieuwe tab voor Spaces, waarmee gebruikers nu sneller toegang hebben tot hun Clubhouse-alternatief.

Advertentie

Twitter investeert hard in de mogelijkheden die zijn audio-platform biedt. Dat blijkt uit de vooruitgang die de dienst meemaakt. Het bedrijf wil Spaces ook iets meer onder de aandacht krijgen via zijn app. Daarom krijgt deze nu een aparte tab voor het platform. Dat meldt het bedrijf in een tweet vanop zijn eigen Spaces-account. Het doel is om een meer directe toegang te voorzien naar deze audio-dienst voor gebruikers die gesprekken willen opstarten of meeluisteren.

De tab voor Spaces is slechts voor een klein publiek toegankelijk, en dat voorlopig ook enkel op iOS. Gezien de vooruitgang van de dienst is het wel waarschijnlijk dat we niet lang op een globale lancering moeten wachten. In het bericht toonde Twitter alvast hoe de Spaces-tab eruit ziet.

Eind mei bracht Twitter de webversie van Spaces uit. De dienst was voorheen reeds beschikbaar op iOS en Android, maar zonder toegewijde ruimte. Het uitrollen van alle verschillende optie van de app verloopt in meerdere stappen. Zo kan iedereen nu gesprekken volgen, maar het opstarten van Spaces is ook slechts voor een beperkt aantal gebruikers weggelegd.

Twitter Spaces is het antwoord van het bedrijf op het momenteel populaire Clubhouse. In deze app kunnen mensen samenkomen om een bepaalde gebruiker of groep te horen praten. Clubhouse werkt op basis van uitnodigingen, waardoor de verspreiding van de app vrij langzaam plaatsvindt. Dankzij een snelle lancering lijkt het alsof Twitter Clubhouse voor wil zijn. Zo zou het kunnen meesurfen op de populariteit van deze nieuwe audio-platformen.


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.