Nieuws

Google lanceert Pixel Buds A-Series

head tracking
Google lanceerde gisteren zijn nieuwe volledig draadloze oortjes, de Pixel Buds A-Series, als goedkoper alternatief voor zijn huidige reeks.

Het bedrijf had de oortjes enkele weken geleden zelf al per ongeluk aangekondigd op Twitter, maar het ziet ernaar uit dat de lancering van de Google Pixel Buds A-Series nu officieel is. Een exacte releasedatum en prijs voor onze markt is er nog niet.

Op vlak van ontwerp wijken de oortjes niet veel af van de Pixel Buds van vorig jaar. De earbuds zien er praktisch hetzelfde uit en bevatten net zoals hun voorgangers de stemassistent van Google om je verder te helpen.

Deze earbuds vormen het meer betaalbare alternatief, dus ze moeten helaas ook aan enkele functionaliteiten inboeten. Zo Heb je bij deze Pixel Buds geen mogelijkheid om het volume te bedienen door te swipen. Je moet daarom steeds gebruik maken van de stemassistent om bijvoorbeeld het volume op te krikken. Er is tevens geen draadloos laden in de case verwerkt. De oortjes zijn beschikbaar in twee verschillende kleuren: Clearly White en Dark Olive.

Credit: Google

Geluid en kwaliteit

De Pixel Buds A-Series blijven echter wel de geluidskwaliteit van de duurdere Pixel Buds behouden. De oortjes bevatten dezelfde 12mm dynamische drivers en twee straalvormige microfoons. De verbinding met je smartphone loopt via Bluetooth 5.0. De earbuds krijgen ook een IPX4-certificering, waardoor je ze kan gebruiken bij lichte regen of tijdens met zweet gevulde workouts.

Batterijduur

Volgens Google gaan de earbuds vijf uren mee op een enkele oplaadbeurt. Met de batterij in de case kan dit worden verlengd tot wel 24 uren luisterplezier. Door ze slechts 15 minuten op te laden in de case zou je er vervolgens weer drie uren verder mee kunnen.

Credit: Google

Prijs en beschikbaarheid

De Pixel Buds A-Series van Google zijn nu beschikbaar voor pre-orders in de Verenigde Staten en Canada. Op 17 juni liggen ze daar ook in de winkelrekken. Over een lancering op de Europese markt gaf het geen nieuws vrij. Wat de prijs van de oortjes in de Benelux zal zijn, is ook voorlopig nog onbekend. Op de Duitse pagina van de Google Store staat wel reeds 99 euro. De kans is groot dat deze prijs ook bij ons geldt, maar dat is nog onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business