Nieuws

Mozilla VPN krijgt ‘split tunneling’

Mozilla VPN
Mozilla VPN krijgt er sinds deze week twee nieuwe functies bij voor Android, Windows en Linux: Split Tunneling en meldingen voor publieke netwerken.

Sinds enkele weken kunnen Belgen eindelijk ook gebruikmaken van Mozilla’s eigen VPN-dienst. Het bedrijf achter Firefox werkt constant aan verbeteringen voor die dienst en lanceert deze week ook ondersteuning voor split tunneling. Daarmee kunnen gebruikers handmatig bepalen welk internetverkeer via de VPN gaat en welk niet.

Mozilla VPN

Volgens het bedrijf werkt die ondersteuning voor split tunneling momenteel alleen voor Windows, Linux en Android. Er wordt niet gecommuniceerd waarom dat niet voor macOS geldt. Bovendien is er een tweede nieuwe functie die niet voor macOS beschikbaar zal zijn: Mozilla VPN gaat meldingen uitsturen voor gebruikers die verbinding willen maken met een publiek netwerk.

Die melding zal aangeven dat gebruikers opnieuw moeten inloggen zodat de startpagina van dat publieke netwerk opnieuw kan geladen worden inclusief VPN. Ook hier gaf het bedrijf dus duidelijk te kennen dat het alleen beschikbaar is voor Windows, Linux en Android.

Voor wie interesse heeft, de VPN-dienst werkt perfect samen met Firefox en je Firefox-account. Met één account kan je tot 5 apparaten beschermen. De nieuwe dienst kost 9,99 euro per maand en is daarmee opvallend duurder dan de concurrentie. Wie niet tevreden is, kan na 30 dagen zijn/haar geld terugvragen. Het bedrijf biedt ook een 6- of 12-maandenoptie voor respectievelijk 6,99 en 4,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business