One Outlook

One Outlook is de nieuwe naam voor Office Outlook en zal naar alle waarschijnlijkheid samen met Windows 11 gelanceerd worden.


Vanaf volgend jaar zal Outlook voor Windows 10, Windows 11 en macOS een totaal nieuwe look & feel krijgen. De eerste publieke preview staat klaar en zal heel waarschijnlijk in de eerstvolgende weken uitgerold worden via Windows Insider.

De bedoeling is om de UI meer in lijn te trekken met andere programma’s zoals bijvoorbeeld OneNote. Outlook zal voortaan ook de naam One Outlook dragen en zal uiteindelijk de bestaande mail- en kalenderapp in Windows gaan vervangen.

One Outlook

Microsoft werkt al enige tijd aan de vernieuwing van het Outlookplatform. Onder de naam Project Monarch deden er al een tijdje geruchten de ronde. Uit een eerste Insider-preview blijkt nu dat de publieke bèta van One Outlook niet veraf is.


Outlook krijgt dus zoals vermeld een nieuw minimalistischer design. Er komt bovendien ook een uitgebreidere webapp, nieuwe iconen en een nieuwe opstartanimatie. De gehele mailapp zal dus stukken beter passen in de nieuwe Windowservaring.

Outlook PWA
De nieuwe opstartanimatie in One Outlook. Bron: WindowsLatest