smartwatch offline luisteren

Premium-abonnees kunnen hun afspeellijsten van Spotify en favoriete podcasts downloaden en offline luisteren via hun smartwatch.

Advertentie

Dat Spotify offline luisteren spoedig zou brengen naar de nieuwste versies van het Wear OS-besturingssysteem voor smartwatches, dat was al langer geweten. De Zweedse muziekstreaminggigant kondigde dit vrijwel meteen aan na de lancering van de Galaxy Watch4. Via het beroemde discussieforum Reddit hebben enkele trotse smartwatch-eigenaars laten weten dat ze na het updaten van de Spotify-app de nieuwe functie nu ook ontvangen hebben.

Offline luisteren stelt je in staat om je zelf gemaakte afspeellijsten en gedownloade albums over te zetten naar je smartwatch. Een groene pijl indiceert dat de content offline beschikbaar is. Zo heb je geen internetverbinding meer nodig om muziek te kunnen luisteren via je horloge, vergelijkbaar met hoe de functie werkt op je smartphone. Zo heb je voortaan zelfs je smartphone niet meer nodig om Spotify te kunnen gebruiken. Offline luisteren is ook mogelijk voor podcasts.

Enkel voor Premium-abonnees

Uiteraard zijn er ook wel enkele beperkingen om offline naar muziek te kunnen luisteren. Zo dient je smartwatch minstens Wear OS 2.0 te draaien. De nieuwe functie is dus gelukkig niet beperkt tot het gloednieuwe Wear OS 3 dat Google en Samsung samen introduceerden met de Galaxy Watch4. Het zou ook moeten lukken op recente modellen van merken als Fossil en de OPPO Watch. Een tweede voorwaarde is dat je een Spotify Premium-abonnement dient te hebben. Het downloaden van podcasts voor offline luisteren is wel mogelijk als je een gratis account hebt.

Spotify introduceerde offline luisteren al in mei op de Apple Watch. Naast Spotify hebben ook YouTube Music en Deezer offline functies voor smartwatches.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here