Nieuws

Windows 11 op PC met oude CPU is geen garantie op updates

Windows 11 22H2
De lancering van Windows 11 komt dichterbij en MIcrosoft communiceert duidelijke systeemvereisten voor het nieuwe OS.

Microsoft heeft een nieuwe health check app voor Windows 11 uitgebracht. Na weken van tests en feedback van gebruikers heeft de techgigant een beter zicht op de minimumvereisten voor het nieuwe OS. Daaruit blijkt dat je met een oudere CPU heel waarschijnlijk Windows 11 zal kunnen installeren, helaas is de kans dan heel groot dat je geen updates zal ontvangen.

Windows update

Waarom Microsoft de installatie van het OS wel mogelijk maakt zonder verdere updates is niet duidelijk. Het gaat hierbij om feature updates, driver updates én beveiligingsupdates. Windows Update zal verouderde CPU’s dus niet ondersteunen, updates zullen niet binnenkomen.

Er zal ook geen officiële update komen voor PC’s met een verouderde CPU. De bedoeling is dat je het OS zelf installeert via de gratis beschikbare ISO-bestanden. Nadat Microsoft Windows 11 heeft gelanceerd blijft het duidelijk dat het nieuwe besturingssysteem hogere vereisten heeft dan zijn voorganger, dat zou allemaal te maken kunnen hebben met de toekomst van het OS.

Wie eind dit jaar met het besturingssysteem aan de slag zal willen via de officiële update heeft daarvoor minstens 64GB opslagruimte, een GPU met DirectX 12, UEFI secure boot en TPM 2.0 nodig, zo schrijft The Verge.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Waarvoor gebruik je de kabel van je telefoon?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business