Nieuws

Pixel 3-eigenaars melden dat hun telefoons zomaar vastlopen

Google Pixel 3
Een stijgend aantal Google Pixel 3-eigenaars meldt ernstige problemen met zijn smartphone. Die zou zomaar vastlopen en onbruikbaar worden.

Ars Technica bericht dat steeds meer Pixel 3-gebruikers ernstige problemen melden op Issuetracker (Googles eigen supportforums) en Reddit. Hun telefoon zou ‘bricken’ (helemaal vastlopen en onbruikbaar worden) en dat zonder enige waarschuwing.  

De toestellen in kwestie belandden in een Qualcomm ‘Emergency Download’-modus (EDL), van waaruit de onfortuinlijke eigenaars hun toestel niet meer kunnen gebruiken. De firmware opnieuw installeren via de gebruikelijke methodes, lukt niet meer. De bootloader is in die gevallen ook niet meer bruikbaar. 

Fysiek probleem Pixel 3?

Het is voorlopig nog onduidelijk wat het probleem veroorzaakt, hoe vaak het voorkomt en of er een praktische oplossing is (buiten het vervangen van je toestel, uiteraard). Ars Technica merkt op dat het probleem doet denken aan het ‘bootlooping’ van LG, ruim 5 jaar geleden. Voorlopig heeft Google nog niet gereageerd en er zijn nog geen indicaties dat het om een fysiek probleem zou gaan met de Pixel 3. 

De plotse berichten over bricking geven Pixel 3-eigenaars toch wat kopzorgen. Aangezien het toestel in oktober van 2018 op de markt kwam, is in veel gevallen de garantieperiode al voorbij of dreigt die net te vervallen. In het verleden verlengde Google wel al smartphone-garanties. Zo kende de Pixel 4 ook zijn problemen. Als het probleem verder uitdeint, is de kans groot dat gebruikers zich aan de nodige ondersteuning mogen verwachten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business