Komt er nooit nog een Galaxy Note? Uit gelekte merknamen lijkt dat Samsung niet meer van plan is nog een Note-smartphone te lanceren.

Advertentie

Samsung passeerde dit jaar de Galaxy Note ten faveure van haar nieuwste vouwbare vlaggenschepen Z Fold 3 en Z Flip 3. Het heeft er nu alle schijn naar dat dat geen éénmalige strategische zet gaat zijn. Geruchten deden al langer de ronde dat de Note zou moeten wijken om de Z-serie meer in de spotlights te zetten als vlaggenschip. Samsung verlengde onlangs de rechten van haar verschillende smartphonereeksen in Zuid-Korea, behalve voor één merknaam: de Galaxy Note.

Dat hoeft nog niet per sé te betekenen dat er geen Galaxy Note meer komt. Hoofd van de smartphoneafdeling DJ Koh heeft het verdwijnen van de Note-reeks nooit definitief willen bevestigen. Maar nu de S21 en Z Fold 3 ook met een S Pen-stylus komen, is het onduidelijk wat het unieke verkoopargument voor een Galaxy Note nog zou moeten zijn. De grootste concurrentie voor de Note is vanuit het eigen kamp gekomen.

Stopt Samsung met tablets?

Galaxy Club zag nog een opvallende afwezige in de lijst met geregistreerde merknamen: Galaxy Tab, de tabletreeks van Samsung. Stapt Samsung uit de tabletmarkt? Dat lijkt ons wel vrij onwaarschijnlijk. Samsung is namelijk met afstand het populairste Android-merk, na Apple’s iPad. Volgens cijfers van Statcounter heeft de Galaxy Tab een marktaandeel van 26,5 procent. Het marktaandeel is op een jaar tijd vier procent toegenomen en de tabletindustrie zit sinds de coronapandemie sterk in de lift. Bovendien zit de Galaxy Tab S8 nog in de pijplijn; de lancering wordt aan het begin van 2022 verwacht. Misschien pakt Samsung binnenkort uit met een nieuwe merknaam voor haar tablets. We zullen het moeten afwachten.

Galaxy tab
Moet de Galaxy Tab vrezen voor zijn plaats?

De toekomst van de Galaxy Note oogt dan veel onzekerder dan die van de Galaxy Tab. Wordt de Galaxy Note 20 de laatste uit zijn reeks? Het toestel is een jaar na zijn lancering wel nog steeds een meer dan degelijke aankoop als je het Note-gevoel nog wil ervaren.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here