apple store ligt plat

De Apple Store is op dit moment niet bereikbaar, vlak voor de lancering van de iPhone 13. Technische problemen of een promostunt?

Advertentie

Stond je net op het moment om te gaan shoppen bij de Apple Store? Dan heb je pech. De virtuele winkel van Apple is op dit moment namelijk niet bereikbaar. Je kan de productpagina’s voor de iMac, iPhone 12, Apple Watch en andere producten nog wel bekijken, maar als je iets wil kopen krijg je een zwart scherm te zien. Een kleurrijk Apple-logo vertelt je dat de Apple Store een onderhoud krijgt en zo snel mogelijk weer online gaat. Uit gegevens van de website Downdetector zien we dat meldingen over de Apple Store al sinds de voormiddag binnenkomen.

Altijd vervelend zo’n downtime, zeker als je net op het punt staat om je grootste productlancering van het jaar te doen. Over slechts enkele uren toont Apple ons de iPhone 13. De downtime van de Apple Store hoort dan ook bij het plan van Apple om ons al wat warm te maken voor het evenement. Vlak voor het Spring Loaded-evenement in april ging de Apple Store er ook een paar uurtjes uit. Zo gunt Apple zich rustig de tijd om de productpagina’s voor haar nieuwste gadgets nu al klaar te zetten. Wees maar zeker dat wanneer de pre-orders voor de nieuwe iPhone opengaan, de winkel weer performant zal zijn. Anders heeft Apple wel een probleem.

iPhone 13 vanavond aangekondigd

Om 19u begint Apple eraan. Het lanceringsevenement zal (bijna) volledig in het teken staan van de nieuwste generatie iPhones. Of het de iPhone 13 of 12s wordt, dat komen we vanavond eindelijk te weten. Ook zal Apple wellicht de nieuwe Apple Watch 7 voorstellen. Omwille van productieproblemen zal deze bij lancering in minder grote voorraden beschikbaar zijn dan de iPhone. Sommige geruchten spreken ook nog over de aankondiging van nieuwe AirPods. Dit laatste gerucht lijkt het minste zeker.

Straks lees je alles over het Apple-evenement op TechPulse. We nodige je ook altijd om de livestream mee met ons te volgen. Dan kan je je na de aankondiging haasten richting de Apple Store om je slag te slaan. Hopelijk werkt hij dan wel.

Apple Event iPhone 13

Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.