Nieuws

Lucid Air haalt meer dan 800 km autonomie volgens officiële normen

Lucid Air
We zaten er allemaal al een tijdje op te wachten. Wanneer komt Lucid met officiële cijfers rond de autonomie van het topmodel? Meer dan 800 km is het resultaat.

Tesla-rivaal Lucid heeft gisterenavond laten weten dat de Lucid Air Dream Edition R volgens EPA-normen een autonomie van ongeveer 837 kilometer kan behalen. Dat bereik werd vastgesteld op basis van Amerikaanse normen, maar vermoedelijk zal het automerk in de toekomst ook een bereik naar WLTP-normen krijgen. De manier van werken tussen de twee verschilt namelijk wat waardoor de WLTP-autonomie meestal lager ligt.

Lucid Air autonomie

In de mail schrijft Lucid vol trots dat de Dream Edition R daarmee de eerste EV in de wereld is met zo’n grote autonomie. “We verslaan daarmee ook de top met ongeveer 160 km autonomie extra.” Met ‘de top’ doelt de autobouwer op Tesla.

Zelfs het krachtigste model (de Dream Edition Performance) met meer dan 1.100 pk heeft nog een EPA-autonomie van 758 kilometer. Ook hier laat Lucid de Tesla Model S Longe Range Plus achter zich liggen. Aan al deze snufjes hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Zo betaal je voor het duurste model meer dan 140.000 dollar en is het goedkoopste model omgerekend 66.000 euro waard. Dat goedkoopste model heeft meteen ook een rijbereik van 653 kilometer waarmee de wagen vermoedelijk heel aantrekkelijk zal worden als een alternatief voor Tesla. Beide EV-merken zijn aan elkaar gewaagd en zitten niet stil.

Komt Lucid naar Europa?

Ja, de beschikbaarheid van de wagens in Europa, alsook de prijsstelling en de verdere details worden op een later tijdstip bekendgemaakt. In België kan je wel alvast jouw Lucid Air reserveren.

autoConnected Carinstanieuwsontspanningslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen