Nieuws

Apple: “Jelly scrolling iPad Mini is normaal”

Apple reageert op klachten van iPad Mini-gebruikers en stelt dat het vreemde effect tijdens het scrollen op de tablet normaal is.

Fans van de nieuwe iPad Mini zullen zich misschien in de steek gelaten voelen. Na de release van de laatste iPad Mini kloeg een boel gebruikers over een vreemd effect tijdens het scrollen op de tablet. Apple reageerde op de berichten en meldt dat het helaas weinig kan doen om het euvel te verhelpen. Dat stelt techsite Ars Technica in een update op hun originele bericht. Het zou volgens Apple niet abnormaal zijn.

Verscheidene gebruikers begonnen na het verkrijgen van de tablet te klagen over een probleem met hun scherm. Tijdens het scrollen zou de ene helft van het scherm sneller bewegen dan de andere. Dat zou voor een wiebelend scherm zorgen en krijgt de passende naam ‘jelly scrolling’. Volgens de techsite zou het probleem zich ook bij de andere iPad met LCD-schermen met 60Hz beeldverversing voordoen, maar toch harder opvallen bij de iPad Mini.

Normale gang van zaken

Een woordvoerder van Apple meldde aan Ars Technica dat dit echter normaal is bij LCD-schermen. Dit soort schermen zou lijn per lijn verversen. Daardoor krijg je bovenaan een ander beeld te zien dan onderaan. Het lijkt er dus op dat het bedrijf niet van plan is om het probleem aan te pakken. Ook niet alle gebruikers klagen over dit probleem, omdat het niet iedereen opvalt. iPad Mini-gebruikers zullen er dus gewoon aan moeten wennen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business