Nieuws

Microsoft bevestigt bug in melding dat Windows 11 niet kan geïnstalleerd worden

Windows 11 Update bug
Een bug in Windows Update maakt het voor verschillende gebruikers niet mogelijk om te upgraden naar Windows 11.

Sinds de uitrol van Windows 11 krijgen verschillende groepen gebruikers met Windows 10 niet de mogelijkheid om de upgrade uit te voeren. Een bug in Windows Update is de oorzaak. Voor een groep pc’s die wel aan de minimumvereisten voldoen, verschijnt toch de melding in Windows Update dat de pc niet zou voldoen aan de eisen. Daardoor kan de gebruiker Windows 11 dus niet installeren. Microsoft bevestigt de bug en laat weten dat er gewerkt wordt aan een oplossing.

Windows 11 Update-bug

Om het gebruikers gemakkelijk te maken heeft Microsoft een tool ingebouwd in Windows Update die meteen kan aangeven of je pc klaar is voor Windows 11. Daardoor kan je de Windows Health Check-app of andere apps van derde partijen gewoon skippen. Toch blijkt die mini-tool voor problemen te zorgen bij bepaalde groepen gebruikers. Dat laat WindowsLatest weten op basis van feedback en berichten van gebruikers.

Niet iedereen heeft dus last van het probleem, het doet zich ook heel willekeurig voor en het is dus niet te voorspellen wie er wel of niet mee te maken krijgt. De techgigant werkt aan een oplossing en onderzoekt bovendien hoe de bug in de tool is gekropen. Wie met de Windows Health Check App gaat controleren, zal dus wel te zien krijgen dat zijn/haar pc klaar is voor het nieuwe OS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business