Windows 11 Update bug

Een bug in Windows Update maakt het voor verschillende gebruikers niet mogelijk om te upgraden naar Windows 11.

Advertentie

Sinds de uitrol van Windows 11 krijgen verschillende groepen gebruikers met Windows 10 niet de mogelijkheid om de upgrade uit te voeren. Een bug in Windows Update is de oorzaak. Voor een groep pc’s die wel aan de minimumvereisten voldoen, verschijnt toch de melding in Windows Update dat de pc niet zou voldoen aan de eisen. Daardoor kan de gebruiker Windows 11 dus niet installeren. Microsoft bevestigt de bug en laat weten dat er gewerkt wordt aan een oplossing.

Windows 11 Update-bug

Om het gebruikers gemakkelijk te maken heeft Microsoft een tool ingebouwd in Windows Update die meteen kan aangeven of je pc klaar is voor Windows 11. Daardoor kan je de Windows Health Check-app of andere apps van derde partijen gewoon skippen. Toch blijkt die mini-tool voor problemen te zorgen bij bepaalde groepen gebruikers. Dat laat WindowsLatest weten op basis van feedback en berichten van gebruikers.

Niet iedereen heeft dus last van het probleem, het doet zich ook heel willekeurig voor en het is dus niet te voorspellen wie er wel of niet mee te maken krijgt. De techgigant werkt aan een oplossing en onderzoekt bovendien hoe de bug in de tool is gekropen. Wie met de Windows Health Check App gaat controleren, zal dus wel te zien krijgen dat zijn/haar pc klaar is voor het nieuwe OS.


1 REACTIE

 1. Heel die Windows 11 operatie heeft natuurlijk enkel tot doel om zoveel mogelijk nieuwe PC’s te verkopen.
  Al die voorbije Windows 10 gratis updates hebben allicht te lang niet voor voldoende inkomsten gezorgd.
  Vanuit de Pc-statuscontrole kan je zien waarom je PC niet voldoet aan de systeemvereisten voor Windows 11.
  Mijn recentste PC die nu zopas 2 jaar oud is, is niet geschikt omdat de processor “momenteel” niet ondersteund wordt door Windows 11. Het betreft in mijn geval een Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80 Ghz.
  Voor wat het woordje “momenteel” ook kan betekenen?
  Het is toch wel ongehoord dat zo’n recente PC ( toch een toestel van 1300 €) al te oud is om het nieuwere windows besturingssysteem te kunnen opladen.
  Dit is dus terug naar vroegere tijden ; toen moest je ook telkens een nieuw toestel kopen als het besturingssysteem vernieuwd werd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here