Nieuws

iMac Pro met nieuwe M1 Pro-chipset getipt voor begin 2022

Apple iMac 2021
Hoewel dit jaar de iMac is vernieuwd, ziet het ernaar uit dat we ons begin volgend jaar op mogen maken voor een nieuwe iMac Pro.

Eind 2020 gaf Apple het startschot van het nieuwe M1-tijdperk met de MacBook Air en MacBook Pro. De M1-architectuur komt uit de koker van Apple zelf. Het zorgt er niet alleen voor dat Intel-chipsets overbodig raken, maar ook dat de hardware en software nog beter met elkaar werkt. De iMac Pro krijgt nu naar verluidt ook een M1-makeover.

iMac Pro met M1 Pro-chipset

Die informatie is afkomstig van de welbekende Apple-leaker Dylandkt (via Twitter). De krachtige desktop van Apple beschikt naar verluidt over een Mini-LED-display. Dat is dezelfde schermtechnologie waarvan de nieuwe MacBook Pro’s gebruikmaken. Ook ondersteunt de nieuwe iMac ProMotion volgens deze bron, en dat is iets wat we al eerder zijn tegengekomen. Het stelt de iMac in staat om beelden weer te geven met een verversingssnelheid van maximaal 120Hz.

Met de 2021 MacBook Pro-modellen introduceerde Apple ook de nog krachtigere M1 Pro- en M1 Max-chipsets. Beide processors moeten ook beschikbaar komen voor de te verschijnen iMac Pro.

Een ander interessant stukje informatie is dat Face ID volgens Dylandkt getest is voor de iMac Pro. Tot dusver is nog geen enkele laptop of pc van Apple uitgerust met deze technologie. In plaats daarvan is Touch ID nog altijd wat de klok slaat op deze Apple-apparaten.

Release in 2022 niet onlogisch

Het is niet geheel onlogisch als er een iMac Pro begin 2022 verschijnt. Vorige maand zagen we immers twee nieuwe MacBook Pro-modellen, beide uitgerust met nog betere hardware dan de eerste M1-modellen uit 2020. Aangezien de iMac in april 2021 met M1-architectuur verscheen, klinkt een iMac Pro met nog betere hardware voor begin 2022 als een logische vervolgstap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business