oppo a54s
Image: OPPO

OPPO A54s komt met een 50MP AI triple camera, langdurige 5000 mAh-batterij en een groot 6,52 inch LCD Eye Care Display.

Advertentie

‘Een smartphone die voldoet aan de eisen van het moderne leven’. Zo stelt OPPO de A54s die ze vandaag in België lanceren officieel voor. De smartphone is een de laatste uitbreiding van OPPO’s budgetvriendelijke A-reeks. De A54s verpakt high-end technologie in een slank design. De smartphone heeft een dikte van 8,40mm en weegt slechts 190g. In tegenstelling tot vorige generaties is de vingerafdruksensor van de achterkant naar de zijkant van de smartphone verplaatst.

Het 6,52 inch Eye Care Display is ontworpen om vermoeide ogen te voorkomen. Het LCD-scherm dimt en verheldert automatisch op basis van de omstandigheden. De AI Smart Backlighting-functie leert uit je gewoonten en past de helderheid aan, waardoor het niet nodig is om de helderheidsinstellingen voortdurend manueel aan te passen. De verversingsgraad is wel begrensd tot 60Hz, waar de A54 nog 90Hz wist te halen.

Triple AI-camera

Aan de achterkant van de smartphone vinden we een driedelige camera-setup, bestaande uit een  50MP hoofdcamera, 2MP dieptecamera en 2MP macrocamera. OPPO A54s beschikt ook over een 8MP camera aan de voorkant om selfies mee te maken. De echte kracht van de camera’s komt voort uit kunstmatige intelligentie. Algoritmen in de camerasoftware passen zich intelligent aan op basis van de omgeving en het aanwezige licht, en verbeteren de individuele huidtinten van elke persoon in de foto, zodat iedereen er op zijn best uitziet.

oppo a54s
Image: OPPO

Geen batterijzorgen

Een bijna lege smartphonebatterij is voor één op twee Belgen een bron van stress, zo blijkt uit een studie van onderzoeksbureau iVox. De ruime 5.000 mAh-batterij zorgt ervoor dat de OPPO A54s de hele dag door de gevraagde prestaties levert. Met een volledig opgeladen batterij geniet je van 34 uur beltijd of kan je 21 uur lang video streamen.

Ook wanneer de dag ten einde loopt, gaat de A54s verder. Geavanceerde optimalisatietechnologie vermindert het batterijverbruik wanneer de telefoon ‘s nachts inactief op een nachtkastje ligt. Dankzij Super Nighttime Standby verbruikt de telefoon slechts 1,32% stroom over een periode van 8 uur, zodat je er meteen weer tegenaan kan wanneer de volgende dag aanbreekt.

ColorOS 11.1

Uit de doos komt de OPPO A54s met ColorOS 11.1, een lichtgewicht Android-schil die niet al te veel onnuttige bloatware bevat. ColorOS 11.1 is nog wel gebaseerd op Android 10. De upgrade naar Android 12 staat al wel klaar in de vorm van ColorOS 12, maar OPPO’s vlaggenschepen zoals de Find X3 Pro zijn eerst aan de beurt om de update te ontvangen.

Prijs en beschikbaarheid

De OPPO A54s (4GB RAM + 128GB ROM) is vanaf vandaag beschikbaar in België bij erkende elektronicaretailers en telecomprovider Orange in de kleuren Crystal Black en Pearl Blue aan een adviesprijs van 219 euro.


Gerelateerde artikelen

OPPO A94 5G: visueel sterke budgettelefoon die wat jus mist

OPPO laat zich steeds meer opmerken in het budget- en middensegment. We namen de OPPO A94 5G, het topmodel in de A-serie, onder de loepen.

OPPO A74 5G review: een moderne middenklasser

5G-connectiviteit aan een goedkope prijs bieden lijkt op papier de belangrijkste troef te zijn van de OPPO A74 5G. De smartphone is meer dan dat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here