Nieuws

Orange Belgium snoept VOO af van Telenet

Orange Belgium heeft de onderhandelingen opgestart met Nethys voor de overname van 75% min één aandeel van Waalse telecomoperator VOO.

Met de mededeling dat ze niet weerhouden zijn door Nethys NV voor de finale onderhandelingen gooide Telenet gisterenavond de handdoek in de ring in de strijd voor VOO. De interesse van Telenet in de grootste Waalse telecomoperator was al sinds 2019 bekend. Telenet zag in een overname van VOO de ideale kans om een nationale telecomspeler te kunnen worden. VOO SA beheert het kabelnetwerk in Wallonië en een deel van het Brusselse Gewest.

Telenet noemt het afwijzen van hun kandidatuur een gemiste kans om concurrentie in het Belgische telecomlandschap te stimuleren. Ook het Amerikaanse bedrijf Providence leek lang in de running om VOO over te nemen, al stond de Waalse politiek daar niet voor te springen.

Orange kaapt VOO weg

Waar verliezers zijn, zijn natuurlijk ook winnaars. Met trots verkondigt Orange Belgium dat ze na ‘een competitief selectieproces’ uitgekozen zijn om onderhandelingen op te starten met het moederbedrijf Nethys NV. De ambities van Orange Belgium met VOO klinken gelijkaardig dan die van Telenet, namelijk een aanzienlijk marktaandeel in Franstalig België bekomen en een nationale telecomstrategie uitbouwen.

‘Het ambitieuze investeringsplan en de combinatie van de competenties van beide bedrijven zullen het mogelijk maken de kwaliteit van het netwerk van VOO op lange termijn te verzekeren en te versterken, ten dienste van de klanten en het concurrentievermogen van het Waalse en het Brusselse Gewest’. Aldus de officiële verklaring in het persbericht van Orange Belgium. Volgens de telecomprovider zijn beide bedrijven ook perfect complementair, al lezen we dat altijd bij de aankondiging van een overname.

Als de onderhandelingen tot een succes uitdraaien, dan krijgt Orange Belgium 75% van het kapitaal min één aandeel in handen van het Waalse telecombedrijf. Dat komt neer op ongeveer 1,35 miljard euro. Het overkoepelende Franse moederbedrijf Orange SA zal de acquisitie mee ondersteunen. Tot er een handtekening van beide partijen onder het overnamecontract staan, wensen zowel Orange Belgium als VOO geen verdere commentaar te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business