Nieuws

Apple schakelt mogelijk in 2023 al over op e-sims

iPhone 13 vouwbaar
Image: iStock
De kans bestaat dat Apple al vanaf 2023 (met de ‘iPhone 15’) geen gebruik meer zal maken van fysieke sim-trays en overschakelt op e-sims.

Het was MacRumors dat de vermoedens deed groeien na een anonieme tip. De leaker in kwestie zou er weet van hebben dat Apple al in gesprek is met Amerikaanse providers en hen aanraadt om zich voor te bereiden op smartphones die enkel met e-sims werken. De doorgaans betrouwbare leaker @dylandkt op Twitter, kwam eveneens tot die conclusie. 

https://twitter.com/dylandkt/status/1475524776684892167

E-sims voordelig voor fabrikant 

Vanuit het standpunt van fabrikanten heeft het ook zijn voordelen om de fysieke sim-tray te verwijderen. Zo valt het mechanisme weg en moeten ze de sim-tray niet meer ontwerpen en produceren. Daarnaast maakt het binnenin het toestel wat ruimte vrij voor andere hardware. Met een poort minder wordt de productie van het frame een stukje eenvoudiger. Bovendien is het dan ook weer makkelijker om een smartphone stof- of waterdicht te maken. 

De iPhone 13-generatie maken al gebruik van een e-sim, die naast de fysieke nano- en dual-sim gebruikt kan worden. In het verleden verdween al de 3,5 mm-hoofdtelefoonaansluiting en met de introductie van MagSafe-accessoires zou Apple wel eens naar een poortloze iPhone kunnen toewerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business