Nieuws

Netatmo lanceert slimme beveiligingssensor en eerste Matter-product

Netatmo Matter slimme beveiligingssensor
Netatmo heeft een eerste product aangekondigd dat compatibel is met de nieuwe Matter standaard. Het gaat om een bewegingssensor.

Netatmo heeft zijn eerste Matter-product op de markt gebracht. De nieuwe standaard is een joint venture van meer dan 200 technologiebedrijven en heeft maar één doel: alle smart home producten met elkaar doen spreken. De nieuwe slimme beveiligingssensor van Netatmo is daar nu dus een onderdeel van.

Netatmo slimme beveiligingssensor

Het protocol van Matter zal er dus voor zorgen dat smart home producten dezelfde taal gaan spreken en eenvoudiger met elkaar kunnen communiceren. Dat is efficiënt voor de ontwikkelaar van het product én voor de eindklant, die moet zich namelijk geen zorgen meer maken over compatibiliteit.

De nieuwe beveiligingssensor van Netatmo is voorzien van een contactsensor en kan op basis van infrarood ook beweging vaststellen. Net zoals bij de meeste andere merken krijgen gebruikers bij beweiging ook een melding op hun smartphone. De sensor kan zowel op deuren als ramen gebruikt worden.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas communiceerde de smart home-gigant niets over de verkoopprijs. In de loop van juni dit jaar zal het bedrijf meer informatie bekend maken.

Matter brengt alles samen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business