Amazon Prime
Image: iStock

Amazon heeft eenzijdig de abonnementen van Nederlandse Prime-abonnees overgebracht van Amazon Duitsland naar Nederland.

Advertentie

Heel wat Amazon-gebruikers in Nederland waren stomverbaasd toen ze afgelopen week bij het openen van de webwinkel een melding kregen dat hun Prime-abonnement succesvol was overgezet van Amazon Duitsland naar Amazon Nederland. Amazon had namelijk de abonnementen eenzijdig overgezet. Een actie die overigens onomkeerbaar is. Volgens Tweakers zou dit bij meer dan 6000 Nederlandse Prime-abonnees gebeurd zijn.

Sinds maart 2020 heeft Amazon ook een Nederlandse website. Het e-commercebedrijf verzocht daarom Nederlandse gebruikers die een Prime-abonnement bij de Duitse website hadden aangesloten dat abonnement te verhuizen. Een Prime-abonnement is een stuk goedkoper in Nederland dan in Duitsland: 2,99 euro per maand tegenover 5,99 euro per maand. Maar wie de overstap maakt, kan niet meer terugkeren. Veel Nederlandse klanten bleven liever nog winkelen bij Amazon Duitsland omdat het aanbod groter is en de prijzen voor veel producten lager liggen.

Van Amazon Duitsland naar Nederland

Het is onduidelijk waarom de abonnementen overgezet zijn door Amazon. Hoewel je nu in Nederland geen nieuw abonnement meer kan aansluiten op Amazon Duitsland, heeft Amazon bestaande klanten altijd wel de optie gelaten zelf de overstap te maken. Over een automatische overstap was tot heden nooit gecommuniceerd door Amazon. Amazon Nederland-woordvoerder Dirk van den Bogaart liet weten aan Tweakers dat de oorzaak nog onbekend is. Het e-commercebedrijf belooft alle vragen van klanten voor 20 januari te beantwoorden en sommige klanten hebben ook een compensatie van 5,99 euro gekregen.

Amazon Prime in België

Heb jij een Amazon Prime-abonnement in België? Omdat er nog geen Belgische website is, voorziet Amazon voor Belgische klanten de optie om hun Duits Prime-abonnement te behouden na het afsluiten van een Nederlands abonnement.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here