Nieuws

Eerste WiFi 7-demo getoond door Mediatek

WiFi 7 eerste demo
WiFi 7. Het zegt je vermoedelijk nog maar weinig aangezien WiFi 6E nog niet eens betaalbaar is. Toch heeft Mediatek al een demo kunnen uitvoeren.

Via Twitter heeft het Taiwanese Mediatek uitgepakt met een opvallende aankondiging: het bedrijf claimt namelijk de eerste echte WiFi 7-demo te hebben uitgevoerd. Officieel is WiFi 7 een protocol dat nog niet aangekondigd is door de Wi-Fi Allicance waardoor er dus eigenlijk helemaal nog geen parameters zijn waarmee je kan vaststellen of het daadwerkelijk om de nieuwe netwerktechnologie zou gaan, al is die kans wel vrij groot.

WiFi 7

Nog volgens Mediatek moeten de eerste WiFi 7-producten volgend jaar al op de markt komen. Opvallend aangezien WiFi 6 en 6E nu pas echt tot bij consumenten geraken. Veel WiFi 6-producten zijn lange tijd duurder geweest, dat is bijvoorbeeld nu nog het geval met het snellere WiFi 6E.

Welke prestaties heeft WiFi 7 te bieden?

Ook al ligt het protocol nog niet helemaal vast, in theorie zou WFi 7 30Gbps moeten kunnen doorvoeren. Een enorm verschil in vergelijking met WiFi 6E die vandaag de dag nog geen 10Gbps aankan. Naast de Tweet heeft Mediatek helaas weinig extra informatie meegegeven.

Wanneer wordt het nieuwe protocol officieel aangekondigd?

Helaas is dat niet duidelijk. Het is aan de Wi-Fi Alliance om het WiFi-protocol officieel te gaan benoemen op basis van verschillende parameters. In principe kunnen alleen dan producenten toestellen ontwikkelen en het officiële logo gaan gebruiken. Het protocol heeft als technische naam 802.11be gekregen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business