Gratis nieuwe Outlook Windows Microsoft

Er is een nieuwe mailapp op komst voor Windows. Het wordt een eengemaakte Outlook-ervaring die de Mail-app gaat vervangen.


Gebruik jij die verschrikkelijke standaard Mail & Calendar-app in Windows? Dan hebben we goed nieuws voor je. Microsoft werkt namelijk aan een opvolger van de mailclient en uit de eerste bevindingen blijkt dat die applicatie helemaal in lijn zal gaan liggen met het betalende Outlook. De nieuwe app heeft momenteel projectnaam Project Monarch gekregen en wil een crossplatform emailervaring creëren. Dat blijkt onder andere uit verschillende release notes.

Nieuwe Outlook Lite

Laten we het nieuwe mailprogramma even Outlook Lite noemen. De bedoeling van Microsoft zou zijn om de bestaande Mail & Calendar-app weg te halen en de nieuwe ervaring in de plaats te zetten. De nieuwe Lite-versie zou bovendien ook veel meer in lijn liggen met het design van Windows 10 en Windows 11.

Beschikbaarheid

Microsoft plant om de nieuwe gratis Outlook uit te rollen naar Windows Insider eind maart of april. De applicatie zou dan volledig uitgerold worden in de herfst van dit jaar en met de 22H2-update. De app zou – naast Windows – ook gemaakt worden voor macOS en een volwaardige webversie krijgen.