Nieuws

Philips OLED807 geeft startschot voor 2022 tv line-up van TP Vision

Philips OLED807
Door de onthulling van de OLED807 krijgen we te zien wat we van de OLED-modellen van Philips kunnen verwachten in 2022.

Tijdens TP Vision Live 2022 maakten we niet alleen kennis met een nieuwe versie van ‘The One’, waar we gisteren al over schreven, maar ook een nieuw product in de 800-serie. Het gaat hier traditiegetrouw om de meest betaalbare OLED-panelen van het merk, met het 48 inch model dat vorig jaar begon bij 1.299 euro. 

OLED-EX

De Philips OLED807 komt dit jaar met een nieuw OLED-EX scherm dat de op waterstof gebaseerde verbindingen in de constructie vervangt door efficiënter en stabieler deuterium. In mensentaal betekent dat dat de lichtopbrengst 30 procent hoger ligt dan bij traditionele OLED-panelen. Dit is belangrijk jou als consument, want een beperkte helderheid wordt nog vaak als een van de nadelen van OLED gezien. 

OLED807 televisie

Zesde generatie P5 AI-processor

Waar ‘The One’ een vijfde generatie P5 AI-processor gebruikt, zien we in dit model voor de eerste keer de zesde generatie CPU van Philips. In de praktijk vertaalt dit zich in meer slimme modi (waaronder een verbeterde AI Auto Film Mode) voor het bekomen van de ideale beeldkwaliteit, wat je ook kijkt. Tegelijkertijd wordt ook de lichtintensiteit van je omgeving geanalyseerd, zodat de helderheid, het gamma en de kleuren continue in real time aangepast kunnen worden. Valt er dus plots een straaltje zon op je scherm, dan zal dit weinig effect hebben op je kijkervaring.

De Philips Ambilight tv biedt nog steeds het volledige scala aan HDR-formaten aan, waaronder Dolby Vision, HLG, HDR10 en HDR10+ en HDR10+ adaptieve compatibiliteit. Nieuw in 2022 is de toevoeging van IMAX Enhanced-ondersteuning. Dit type films gebruiken de IMAX Digital Media Remastering-technologie (DMR) om scherpere beelden in de hoogste kwaliteit af te leveren, zoals de filmmaker ze bedoeld heeft. 

Vertrouwd ontwerp

Wat het ontwerp betreft heeft de OLED807 metalen buitenranden gekregen die tot 5 millimeter dunner zijn dan de vorige generatie. Alle modellen modellen zullen een smalle metalen voet hebben, behalve het 77-inch model dat de gebruikelijke stokvoetjes heeft om voor een betere balans te zorgen. De set komt ook met de premium afstandsbediening, maar of deze verbeterd is sinds de OLED+936 is niet meteen duidelijk. 

OLED807 zijkant

Net zoals The One is de OLED807 ideaal voor gamen met HDMI 2.1-mogelijkheden, waaronder: e-Arc, VRR-ondersteuning voor 4K van 40 Hz tot 120 Hz met een volledige bandbreedte van 48 Gbps (444, 12 bit) FreeSync Premium en G-SYNC-compatibiliteit plus Auto Game en Auto Low Latency Modes. Gamers kunnen ook eenvoudig VRR, NVIDIA G-SYNC en AMD FreeSync inschakelen.

OLED807 als deel van je geluidsysteem

Wat het geluid betreft kan je gebruikmaken van twee 70 W speakers. Of je bouwt zelf een geluidsysteem via Philips Home Wireless dat via een app allerlei compatibele audio-apparaten laat bedienen, van speakers tot soundbars en tv’s. Een mogelijke toevoeging is alvast de nieuwe The One B8507 soundbar, die in de toekomst gekoppeld zal kunnen worden aan nog meer producten. De OLED807 kan ook als speciaal middenkanaal gebruikt worden in een set-up met meerdere luidsprekers. 

De Philips OLED807 is vanaf juni beschikbaar in 48”, 55”, 65” en 77”. Prijzen zijn nog niet bekend. De B8507 soundbar is vanaf juni beschikbaar voor 399,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business