Nieuws

Twitter test tekstbeschrijving bij afbeeldingen

Racistisch Twitter algoritme foto cropping
Berichtenplatform Twitter experimenteert met een functie waarbij gebruikers tekstbeschrijvingen kunnen toevoegen aan afbeeldingen die ze uploaden.

Goed nieuws voor slechtzienden en mensen met een slechte internetverbinding op Twitter. Het platform werkt aan een feature waarbij afbeeldingen voorzien kunnen worden van bijhorende omschrijvingen. Daarmee moet het voor iedereen duidelijk zijn wat er gedeeld wordt. Dat maakte het bedrijf bekend in een reeks tweets. De functie bevindt zich momenteel nog in een beperkte testfase en wordt rond het begin van april wereldwijd uitgerold.

Momenteel kunnen 3 procent van alle gebruikers ermee aan de slag. Zoals Twitter zelf aanhaalt, is de feature bedoeld voor mensen met een visuele of verstandelijke beperking. Daarnaast zou het ook handig zijn op plaatsen waar er geen snel internet beschikbaar is. Gebruikers die deel uitmaken van de test zullen na het uploaden van afbeeldingen een kader te zien krijgen waar ze de beschrijving van het onderwerp kunnen toevoegen. Om deze te lezen moet je linksonder bij afbeeldingen in een tweet een ‘Alt’-kader openen.

Dit is een van de vele stappen die Twitter zet om zijn platform meer toegankelijk te maken. In 2020 kreeg het meerdere malen het verwijt van niet toegankelijk genoeg te zijn. Daar besloot het dan ook prompt wat aan te doen. Zo voegde het onder meer transcripties toe aan audio, video en stemtweets. De vraag kan natuurlijk gesteld worden of het niet allemaal wat te laat komt. Hoe dan ook kunnen we dit soort toegankelijkheidsfuncties enkel toejuichen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business