Nieuws

Gelekte renders iPhone 14 Pro: geen notch, maar wel een camerabump

Nieuwe renders van de iPhone 14 Pro zijn uitgelekt. Die tonen een ontwerp zonder selfienotch, maar verder weinig vernieuwingen.

De eerste geruchten over de iPhone 14-reeks dateren al van voor de lancering van de iPhone 13 en nu zijn weer nieuwe beelden van de aankomende iPhone opgedoken om extra olie op het geruchtenvuur te gooien. 91Mobiles lekte de renders, dat zijn computergemaakte 3D-beelden, van de iPhone 14 Pro op hun website.

https://twitter.com/JoshuaSwingle/status/1504054093152673796?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1504054093152673796%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fappleinsider.com%2Farticles%2F22%2F03%2F16%2Fnew-leaked-iphone-14-pro-renders-back-up-hole-punch-rumors

Hoewel je de beelden met enige kritische zin moet bekijken, de authenticiteit van dergelijke beelden is niet altijd goed te bepalen, geven ze ons wel een indruk van hoe de iPhone 14 Pro er zal kunnen uitzien. De renders lijken er vooral op te wijzen dat Apple geen al te schokkende designwijzigingen plant door te voeren.

Bye bye notch

Aan de voorkant van de smartphone zien we wel een duidelijke wijziging. De iPhone liet zich de voorbije jaren opmerken door vast te blijven houden aan de notch waar de selfiecamera in verwerkt zit. Die begon elk jaar wel kleiner en kleiner te worden en zal bij de iPhone 14 Pro definitief verleden tijd zijn. In plaats van een notch die veel onnodige plaats opeist, zal de selfiecamera en Face ID-sensor subtieler verwerkt worden in een dubbele punch-hole. De notch zou wel behouden blijven voor de reguliere iPhone 14 volgens 91Mobile, en ook de grootte van het display blijft onaangeroerd.

Apple wil dus zeker niet te veel ineens wijzigen en dat vermoeden wordt bevestigd als we de beelden van de achterkant bekijken. De positionering van de verschillende cameralenzen en -sensoren ziet er nog helemaal hetzelfde uit als bij de iPhone 13 Pro. Ook zien we de camera’s nog steeds uit de rug komen wanneer de smartphone platligt. Eerdere geruchten hinten er nochtans naar dat Apple de camera’s meer in de behuizing zou gaan integreren om geen bump meer te hebben.

iPhone 14: nieuws en geruchten

Op vlak van specificaties zorgt het lek van 91Mobiles niet voor nieuwe informatie. Analisten beweren wel dat de nieuwe A16-chipset die Apple samen met de iPhone 14 zal lanceren enkel bestemd is voor het Pro- en Pro Max-model. De gewone iPhone zal zich nog tevreden moeten stellen met de A15-chip van de iPhone 13. Wil je mee blijven met alle geruchten over de iPhone 14, volg dan ons overzichtsartikel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business