Nieuws

Laptop kwijt? Pc’s van Dell, Lenovo, MSI en Fujitsu ondersteunen nu Tile

De nieuwste generatie laptops van Dell, Lenovo, MSI en Fujitsu zijn uitgerust met de trackingtechnologie van Tile om ze te lokaliseren.

Het bedrijf Tile is bekend van zijn bluetoothtrackers die je kan vastmaken aan je sleutelbos of andere voorwerpen om ze terug te vinden. Via de bijhorende smartphone-app kan je de locatie van de tracker raadplegen. De technologie vond al snel zijn weg naar de elektronica-industrie en vandaag bied het bedrijf uit de Verenigde Staten zijn trackingtechnologie aan aan 55 externe partijen. Daar horen vanaf nu ook Dell, Lenovo, MSI en Fujitsu bij.

Lenovo lanceerde in januari al een eerste Tile-compatibele Thinkpad X1 en voegt daar in één klap zes nieuwe Thinkpad X1 Extreme Gen 5 en Thinkpad T-laptops aan toe. Ook MSI en Fujitsu hebben zich laten verleiden door Tile. Voor alle fabrikanten gaat het voorlopig nog om een beperkt assortiment laptop die uitgerust zijn met de nieuwste 12th Gen Intel Core-processoren.

Vind je laptop terug met Tile

Om de trackingfunctionaliteit te activeren moet je zowel op je laptop als je smartphone de Tile-app installeren. Weet je niet meer waar je je laptop gelegd hebt, dan kan je via de app op je smartphone de locatie opvragen of een beltoon afspelen om je laptop terug te vinden. Dit zal blijven werken tot je laptop langer dan 14 dagen uitgeschakeld is. Voor de sloddervossen onder ons een zeer welkome toevoeging. Sinds 2020 werkt Tile ook al samen met HP.

Dell Premier Rechargeable Active Pen

De samenwerking tussen Dell en Tile krijgt een iets andere vorm. Beide bedrijven sloegen namelijk de handen in elkaar om een nieuwe stylus te ontwikkelen voor Dell’s 2-in-1-laptops zoals de Dell Latitude 7320 Detachable. De Dell Premier Rechargeable Active Pen (PN7522W) functioneert zoals een standaard tabletstylus voor het maken van aantekeningen en heeft een batterijduur van maar liefst 40 dagen. Het extraatje dat je er bovenop krijgt is bluetoothtracking waarmee je de pen via de Tile-app kan terugvinden.

De pen is vanaf vandaag te koop via de Dell-webshop voor een adviesprijs van 153,66 euro (al kan je hem nu al oppikken voor 110 euro).

Dell Premier Rechargeable Active Pen
Image Credit: Dell/Tile

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business