Year of the Hydra

Traditiegetrouw wordt met de eerste uitbreiding van het kalenderjaar ook de roadmap voor het nieuwe Hearthstone-jaar aangekondigd. Dit is wat we weten over Year of the Hydra.

Advertentie

Het team achter Hearthstone liet deze week in een YouTube-video weten wat we allemaal kunnen verwachten tijdens Year of the Hydra. De focus zal voornamelijk liggen op het verbeteren van de bestaande systemen en er staan dus geen volledig nieuwe gamemodi op de planning. Dat is jammer, maar het team zal zo meer tijd hebben om naast Constructed ook Battlegrounds en Mercenaries beter te maken. Die laatste kan sinds de release in oktober vorig jaar zeker nog wat aandacht gebruiken. Er werd ook gehint naar serieuze verbeteringen aan de in-game client, die ondertussen al meer dan acht jaar oud is.

De nieuwe Core Set

Vorig jaar werd de Core Set toegevoegd aan Hearthstone, een verzameling van nu 250 kaarten die iedereen gratis kan gebruiken en jaarlijks aangepast wordt om het spel fris te houden. In Year of the Hydra verhuizen 57 kaarten naar de Legacy set voor Wild en worden er 72 nieuwe kaarten toegevoegd. Het gaat hier vooral om oude bekenden zoals Brann Bronzebeard en Reno Jackson. Deze laatste is zeker niet door iedereen geliefd, maar zet op zichzelf wel de deur open voor een unieke manier van deckbuilding. Een volledig overzicht kan je vinden op de Hearthstone-website, eens de lijst een update heeft gekregen.

Theorycrafting livestreams

Wie niet kan wachten tot de launch van Journey to the Sunken City op 12 april kan vanavond vanaf 18 uur op Twitch naar een van de vele theorycrafting livestreams kijken, waarin streamers aan de slag gaan met de Core Set en nieuwe uitbreiding. Kijk je twee keer twee uur? Dan krijg je twee Sunken City packs!

De toekomst van Mercenaries

Mercenaries zal dit jaar een grote update krijgen, in de vorm van een nieuw end-game die je hele collectie aanspreekt en ook een verbeterd systeem voor Tasks. Verder krijgt de modus zijn eigen plekje in de release cycle, net zoals Battlegrounds. Updates zullen telkens in patch X.4 komen, zodat ze de volle aandacht kunnen krijgen. Verder worden gebruikelijke updates, zoals nieuwe Bounties, Zones en Mercenaries doorgezet.

Battlegrounds krijgt seizoenen

Nu Battlegrounds zijn eigen esports-evenement heeft met Lobby Legends, wordt het competitieve aspect van de enorm populaire modus verder doorgetrokken. Zo zullen er seizoenen geïntroduceerd worden die vergelijkbaar zijn met een uitbreiding voor Constructed. Dit maakt het duidelijker wanneer spelers nieuwigheden kunnen verwachten. Het eerste seizoen begint met patch 23.2 en zal de Naga als nieuw Minion Type bevatten en veel meer. Het team hoopt ook een progressiesysteem te kunnen toevoegen en wil de beschikbaarheid van cosmetics nog verhogen.

Wil je echt elk detail bekijken? Lees dan zeker de patch notes voor 23.0.


Gerelateerde artikelen

Hearthstone interview + card reveal: “We want to push boundaries and try new things.”

In this interview we explore the depths of Hearthstone's latest expansion: Voyage to the Sunken City, and reveal a new card: Radar Detector!

BlizzConline interview: “Hearthstone has become a platform for card games”

At BlizzConline, Blizzard introduced Forged in the Barrens, the newest expansion for Hearthstone. We talked to Ben Lee, Nathan Lyons-Smith and Chadd Nervig about what's new.

Hearthstone: Onyxia’s Lair is vanaf vandaag speelbaar!

Bij elke uitbreiding voor Hearthstone hoort traditiegetrouw een mini set. Voor Fractured in Alterac Valley is dat Onyxia’s Lair, de woonplaats van de beroemde draak uit World of Warcraft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here