Nieuws

Hearthstone Voyage to the Sunken City: De beste decks om zelf te proberen

Hearthstone Sunken City key art
Op zoek naar de beste Hearthstone decks om vanavond met te starten? Dit speelden wij in het Journey to the Sunken City theorycrafting event.

Nadat de voorbije weken alle 135 nieuwe kaarten voor Voyage to the Sunken City zijn bekendgemaakt en we vorige week alle details over kregen over de nieuwe Core Set voor Year of the Hydra, is het tijd om eindelijk aan de slag te gaan met de nieuwe uitbreiding voor Hearthstone!

TechPulse mocht vorige week al aan de slag met de set tijdens het theorycrafting event en zo ontdekten we dat er weer heel wat mogelijk is. Sunken City heeft een hoop nieuwe Naga minions en Colossal als een nieuw keyword, waarvan we meteen de impact merkten. Legendary minions die met het keyword uitgerust zijn wisten vaak het momentum van een match volledig om te draaien en we verwachten dan ook dat kaarten zoals Crabatoa en Gigaful vaak gespeeld zullen worden. Zit een kaart helemaal onderaan je deck? Dan kan je deze dankzij het Dredge keyword boven leggen, zodat je exact weet wat je volgende kaart zal zijn.

Aan de andere kant zorgen oude bekenden voor volledige nieuwe gameplay in Standard door wijzigingen aan de Core Set. Zo is Doomsayer terug van weggeweest om vroeg (of laat) de controle over het bord te nemen en maakt helaas ook Reno ons opnieuw het leven zuur als een van de meest frustrerende kaarten in de geschiedenis van Hearthstone. Persoonlijke gevoelens terzijde is het echter wel aangenaam om opnieuw andere speelstijlen te zien verschijnen.

Hieronder vind je enkele decks waar wij ons tijdens de theorycrafting met amuseerden. Is deck building niets voor jou, dan raden we je aan om hier met aan de slag te gaan, afhankelijk van de kaarten die je bezit. Let wel op dat het steeds een gok ik om nieuwe kaarten meteen op launch day te craften. Een deck dat de eerste dagen populair is kan al snel afvallen nadat de community er tegen leert te spelen.

WelpXD Pirate Rogue

Als grote fan van Rogue hopen we dat dit deck heel wat gespeeld zal worden. De uiteindelijke versie zal ongetwijfeld heel wat verschillen van deze build, maar met heel wat Pirates in Standard zijn er dan ook veel mogelijkheden. Los daarvan is Swordfish + Azsharan Vessel een heel sterke combo en kan je aan de slag met Crabatoa!

AAEBAaIHCO2ABL+ABL2ABNi2BK+2BMeyBJGfBI+wBAua2wSvswSY2wSgtgSKyQSKsAT2nwS3swSh9APuoASywQQA

Mech Paladin

De meeste overwinningen behaalden we vorige week met Mech Paladin. Het deck heeft een zeer sterke synergie bij weinig mana en weet zich tijdens latere beurten sterk te maken door goedkope kaarten te buffen met de Hero Power van Lightforged Cariel. Los daarvan is Mothership een enorm leuke kaart door het ingebouwde RNG-element waar we persoonlijk veel van houden.

AAECAZ8FBvvoA9n5A6iKBOCLBLCyBOy6BAyH9APw9gOq+APWoASStQThtQTeuQTjuQTUvQTa0wTa2QSUpAUA

Big Spell Druid

Een andere enorm fijn deck was Big Spell Druid. Dit deck maakt gebruikt van dure Spells zoals Miracle Growth om Hedra the Heretic te buffen en zo je tegenstander te belagen met meerdere waves van grote minions. Dankzij Zola kan je Hedra immers meermaals spelen, of je gebruikt de kaart om aggro te overleven in combinatie met Reno Jackson. Tot slot is Flipper Friends waarschijnlijk één van de leukste kaarten in de set.

AAEBAZICHq7ABMPqAvi9BJWwBJa3BNu5BLClBMQGrqsCyqwEyawE9r0E2p8E/70E8b8EhLIEm8kEpa0Ez6wEwxaJiwSk9gOpgQTexALxpASKAa+ABIUXlKUE8L8EAAA=

FunkiMonki Mech Mage

Het Hearthstone team had ons gewaarschuwd: Mech Mage is terug. Het deck heeft heel wat mogelijkheden om nieuwe kaarten te ontdekken en je bord te vullen met allerhande Mechs die vaak elkaar buffen en zo moeilijk te verwijderen zijn. Daarna kan je afsluiten met Kazakus en je bord buffen of er een einde aan maken met Gaia, the Techtonic.

AAECAf0EBvzoA7+ABKiKBKGxBOO5BOy6BAzS7APWoAThpASStQThtQTJtwTKtwTduQTkuQSywQTY2QSUpAUA

Naast bovenstaande decks gingen we ook aan de slag met Wild en we willen iedereen aanraden om de modus een kans te geven in Year of the Hydra. Hearthstone: Journey to the Sunken City is speelbaar vanaf 12 april 19 uur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business